U vezi ste, a ne izbija vam neko drugi iz glave? Evo kako da se izborite sami sa sobom!

U srećnoj ste vezi, ali iako niste spremni za zaljubljivanje u nekog novog, iskušenje počinje da vas "napada". U kom god pravcu da pokušate da usmerite svoje misli, one se neprestano vraćaju na tu fatalnu osobu i vi to ne možete da sprečite. Ipak, postoji način

  • 4

Svima se sigurno desilo da, bez obzira na to što su u uspešnoj vezi, dožive čaroliju privlačnosti prema novom, lepom i atraktivnom licu, koje se iznenada pojavilo u njihovim životima. Ako vam vaš mozak govori da to nije dovoljno da upropastite ono što već imate, onda ne bi trebalo da vas muči time što upućuje misli ka totalnom neznancu, jer ste tada u problemu.

KUD PUKLO, DA PUKLO: Ove tri stvari morate da mu kažete u lice!

TAJNE su ubistvo za LJUBAV! Evo šta morate da saznate pre nego što bude kasno

Kada sretnete nekog atraktivnog i privlačnog dešava se da vam se pogled "zaledi", a misli "krenu da lutaju". Iako niste spremni za zaljubljivanje u ovom momentu, iskušenje počinje da vas "napada". U kom god pravcu da pokušate da usmerite svoje misli, one se neprestano vraćaju na atraktivnu osobu i vi to ne možete da sprečite. Misli vas vode ka ljubavi, romansi i seksu sa tim privlačnim bićem, piše Psychology Today.

Ako ste trenutno slobodni, ovaj zavodljivi osećaj može izuzetno da vam prija, a nikad se ne zna šta između vas može da se desi i gde će to da vas odvede. Upravo to i jeste čarolija.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Međutim, problem nastaje kada ste zauzeti, kada imate pored sebe kvalitetnu osobu, koja vas čini zadovoljnim. Tada definitivno ne želite ovakve misli, ne želite da vas ometa prelepa, zgodna i atraktivna nova osoba.

Postoje stvari koje možete da uradte kako bi "ukrotili" sopstvene misli, ali spremite se na naporno vežbanje.


Foto-ilustracija:  Suus Wansink / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) Foto-ilustracija: Suus Wansink / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Ako pokušate da naredite sebi da prestanete da mislite na novog poznanika, to je sigurno pogrešan pravac. Svakoj naredbi vaš mozak će odlučno da se suprotstavi i još više će da bude izložen neželjenim mislima. Jedna studija je pokazala da osobe koje sprečavaju određene misli, čak duplo više misle na ono što treba da se potisne, od osoba koje se uopšte ne trude da usmeravaju moždane procese.

Umesto suzbijanja svojih misli, kao bolja metoda se pokazalo menjanje fokusa razmišljanja. Međutim, nije svejedno u kom pravcu će se razviti vaš novi misaoni fokus. Novo istraživanje je prvenstveno dokazalo da je potiskivanje misli o privlačnoj osobi totalno kontraproduktivno. Rešenje je da se misli usmere na osobu sa kojom ste već u vezi. Ipak, rezultati istraživanja su različiti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Naime, ako pokušate da razmišljate o svom partneru u seksualnom smislu, postoji šansa da ova metoda "ne urodi plodom", jer dugogodišnjeg partnera prilično dobro poznajete i tu nema neizvesnosti koja bi održala vaše misli na njemu u dugoročnom smislu. Dakle, postoji velika šansa da se ponovo vratite na razmišljanje o novoj osobi.

Ali, ako pokušate da mislite na trenutnog partnera i romansu koju imate sa njim tako što ćete oživeti vašu ljubav u svojim mislima onda možete da očekujete uspeh. Ljubav je ogroman pokretač, jer je to duboka emocija koja održava sve veze. Preporuka je da mislite na voljenu osobu sa početka vaše veze, kada ste tek razvijali vaš odnos i kada su sve emocije bile pojačane.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / photostock Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / photostock

Prema ovom istraživanju, razmišljanje o ljubavi koju imate će sigurno "izbrisati" novu osobu iz vaše glave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA