Zašto su muškarci toliko opterećeni svojim penisima, kad to ženama uopšte nije važno?

Muškarci su opsednuti veličinom svoje "alatke" čak i kada im žene jasno stave do znanja da im to nije najvažnija stvar na svetu. Saznajte zašto je to tako i da li je reč o egu ili o nečemu drugom

  • 32

Većina žena tvrdi da ih do seksualnog uzbuđenja ne dovodi veličina penisa i da im to nije presudno kada biraju partnera za vezu. Ali, bez obzira na to, muškarcima je jako bitna veličina njihovog polnog organa, jer što je veći to se oni osećaju moćnije, odnosno "pucaju" od samopouzdanja.

Znate li kako bi žena trebalo da se ponaša kada muškarcu padne?

U ovim seks-pozama vaš će PENIS biti veći!

Mušku opsednutost veličinom svoje "alatke" moglo bi da objasni novo istraživanje, koje je otkrilo da jači pol potpuno drugačije gleda na veličinu penisa nego žene.

Naime, muškarci misle da bi idealan penis trebalo da bude veći nego što to žene smatraju. Prema njima, idealan seksualni partner trebalo bi da ima penis od 16,6 cm, dok su žene za to isto rekle 15,8 cm.

Isto je i sa prosečnom veličinom. Žene misle da je muški polni organ u proseku dugačak 13,8 cm, a muškarci 14,1. Penis u erekciji je zapravo u proseku dug 13,2 cm.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Istraživanje, koje je sproveo portal "Dr Ed", dokazalo je da su Poljaci, Austrijanci i Italijani poprilično nerealni kada procenjuju svoju veličine. Poljaci su predvodnici i misle da je idealna veličina 17,3 cm, a prosečna 15,7 cm, piše Metro, a prenosi 24 sata.


Većina muškaraca je ipak zadovoljna svojom veličinom, čak 44,5 odsto. Njih 14 odsto je vrlo zadovoljno, a samo 1,7 odsto izrazito nezadovoljno. Sama dužina ne utiče na njihovo seksualno samopouzdanje. Gotovo 60 odsto muškaraca kaže da to nije faktor koji ih seksualno ometa, a samo kod 15,8 odsto njih utiče na smanjenje samopouzdanja u krevetu.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Utisak većine žena neće da promeni veličina penisa njihovih partnera. Njih 67,4 odsto je reklo da je to samo donekle bitno, što znači da mala odstupanja od proseka ne utiču na njihovu odluku hoće li da se viđaju sa nekim ili ne. Kod 11,2 odsto žena veličina je vrlo bitna, a 21,4% lepšeg pola tvrdi  da je veličina polnog organa muškarca potpuno nebitna i da su daleko bitnije neke druge stvari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sumadinac

    5. maj 2016 | 15:29

    Vazne su pare, pun novcanik.I sve ide ko podmazano.

  • mare

    5. maj 2016 | 20:17

    Ovo nema smisla. Veća alatka više razvlači vaginu na samom ulazu, taj deo ima na hiljade nervnih završetaka, i tu žene najosetljivije. Kasnije što dublje prodireš to je devojkama bolji osećaj. Debljina je presudna, a i sama dužina je bitna. Takodje nije svaka vagina iste veličine, postoje devojke koje ''progutaju 20cm'' kao ništa, dok neke imaju dosta manju vaginu.

  • Vukasin

    5. maj 2016 | 15:09

    Zenama uopste nije vazno ? Ajde ne lupajte gluposti, njima je to vazno isto kao i nama da devojka ima dobre grudi i zadnjicu. I muskarci nisu optereceni sa tim, jedino oni koji imaju mali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA