SVI ZNAJU ZA GEJ PRAJD: A znate li kad je svetski dan heteroseksualaca?

Neki kažu da ovaj dan ne treba da postoji. Drugi kažu da treba. Šta vi mislite?

  • 2

Da li ste uopšte znali da postoji dan heteroseksualaca? Zapravo nikad nije ustanovljen tačan datum, jer pokret nikada "Straight pride", nikad nije zaista zaživeo, jer je od svog nastanka bio osuđen od strane mnogih, pogotovo LGBT zajednica i onih koji se bore za njihova prava.

PARADA PONOSA NA KOSOVU: Evo šta su gejevi na srpskom poručili Tačiju! (VIDEO) (FOTO)

Slogan "Straight pride" nastao je krajem 80-ih, početkom 90-ih, a bio je inicijativa konzervativnih grupa i pre svega je imao političku notu protivljenja pravima LGBT zajednica. Međutim, takve ideje su naišle na osudu javnosti i negativnu medijsku pažnju, pa se nikad nije ustalio neki datum održavanja parade heteroseksualaca.

Ipak, mnogo puta do sada je pokušano održavanje takve parade: U Kanadi je 2005. godine predložen 09. jun za Strejt prajd, jer je za 10. jun bila predložena gej parada. U Mađarskoj, u Budimpešti, 2010. je održana parada heteroseksualaca, zatim u Brazilu, u Sao Paolu 2011, i još mnogo manjih skupova sličnog karaktera, bez većeg uspeha.

Danas se na Tviteru odvila oštra polemika između pristalica strejt parade i onih koji tako nešto najoštrije osuđuju. Glavni argument za je sledeći - ako postoji gej prajd, zašto i strejt ljudi ne bi imali to pravo? Međutim, protivnici kažu da je strejt prajd najobičnije ruganje ljudima i grupama koji se zaista suočavaju sa osudama društva i strahom, svakodnevno.

Neki od komentara na zahtev da se uvede dan heteroseksualaca su bili - šta je sledeće? Dan disanja vazduha?

Oni koji su za uvođenje takvog dana, objašnjavaju zašto bi trebalo da postoji, kažu - Zato što ne biste bili ovde kad ne bi bilo muškaraca i žena koji se vole.


A tu su i oni koji se sprdaju sa svim - Nemam ništa protiv heteroseksualaca, samo ne želim da mi to nabijaju u lice ili pokazuju na internetu gde deca mogu da ih vide.

ŠTA VI MISLITE DA LI BI TREBALO DA POSTOJI DAN HETEROSEKSUALACA ILI JE TO RUGANJE HOMOSEKSUALCIMA? OSTAVITE KOMENTAR

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    30. jun 2016 | 00:26

    Не може да заживи од ових 'других' а грдна лова је у игри (Сорош). И то је демократија кад хоће мањина да влада већином, другим речима.

  • Alien resurrection doctor

    30. jun 2016 | 00:26

    Ja ne znam šta je to ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA