NE SLUŠAJTE MAME: MATEMATIČKA TEORIJA otkriva kada je pravo vreme da se udate (VIDEO)

Naučnici našli pravi odgovor na pitanje - kad vam je vreme za brak!

  • 2

Ukoliko imate bilo kakvu dilemu, bilo da odaberete posao, novi stan, partnera, p i da li je vreme da uđete u bračne vode postoji pravilo 37 koje je statistička zakonitost koja vam može pomoći da pronađete odgovor na svako od ovih pitanja. Misaoni eksperiment kojim se najčešće opisuje osmislili su matematičari još 60-ih godina prošlog veka (što bi objasnilo pomalo seksistički naziv – "problem sekretarice").

(VIDEO) Mislite da zaslužujete veću platu? Sledite ovih 5 koraka

Treba da od nekoliko kandidatkinja izaberete sekretaricu. Sa svakom možete obaviti razgovor samo jednom. Ako odbijete kandidatkinju, ne možete da je zaposlite. Ako imate samo tri kandidatkinje – odlučujete na temelju kvaliteta druge. Ako je bolja od prve, zaposlite je, ako je gora – intervjuišite treću. Ako je pet kandidatkinja, počnite sa odlučivanjem kod treće, piše Magazin.hr.

PRONAĐITE SVOJ LJUBAVNI BROJ: I saznajte da li je to prava osoba za vas

- Na najčešće postavljano pitanje - kad je pravo vreme za brak, odgovor bi bio takav da počnete da odlučujete o tome tek kada prođe 36,81 odsto kandidata, a što je veći broj, to se postotak približava ka 37 - objašnjavaju novinar Brajan kristijan i kognitivni psiholog Tom Grifit u knjizi "Algoritmi prema kojima treba živeti".

Ako planirate da se venčate između 18. i 40. idealno vreme u kojem morate da počnete da birate supružnika je malo nakon 26. rođendana ( na 37 odsto raspona od 22 godine).

Pogledajte zašto svaki četvrti brak u Srbiji propada:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA