≫ 

Na ovih 5 načina možete OZBILJNO da povredite svoju vaginu

Iako je vagina jako dobro zaštićen deo tela, verovali ili ne i nju možete da povredite. Ukoliko vam se to desi, evo saveta šta da uradite

  • 2

Sa problemima kao što su infekcije prouzrokovane gljivicama ili urasla dlačica svaka žena dobro upoznata, jer se javljaju kod mnogih žena. Ali vagina kao i svaki drugi deo tela, nije imuna ni na povrede, izrasline, i ostala oštećenja.

Ovo je PRAVA ISTINA o tome da li se devojčice napijaju gurajući TAMPON SA VOTKOM U SVOJU VAGINU!

Znate li vi gde vam je STVARNO vagina? Svaka peta žena nema pojma

Evo pet načina na koje možete povrediti ovaj, inače dobro zaštićen, deo ženskog tela:

1. Modrice

Ove povrede su retke, ali se ipak mogu dogoditi. Možda ste se penjali preko prozora i u raskoraku nezgodno udarili, možda ste pali sa stabla berući jabuke ili ste intenzivno vozili bicikl uzbrdo ili ste možda dobili kakav udarac tokom porođaja pa tako zaradili masnicu na nezgodnom mestu. Primetićete izraslinu, oteknuće i crno-plavu boju kao rezultat krvi koja se skupila ispod kože. Modrica će brže proći ako stavljate led, prenosi net.hr.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

2. Fraktura karlice

Lom kosti u zoni karlice (pelvisa) je retka povreda i čini samo 3 odsto fraktura koje se događaju na telu. Ali događaju se. Ta kost zna puknuti obično u saobraćajnim nesrećama ili padu sa bicikla. Uglavnom su to manji lomovi, jako bole, morate mirovati ali ne zahtevaju operaciju.

Većina povreda ispod struka dešava se zbog depilacije. Sve žene koje su bile na takvim tretmanima znaju da dolazi do neželjenih posekotina. Jedan od najvećih problema odstranjivanja dlačica u toj zoni je, što zna urasti dlaka pa mali problem postaje veliki. Mesto se može upaliti i vrlo je bolno. Osim toga, nedostatak dlaka na intimnom delu tela čini vas izlozeniji infekcijama. Ne činite to stalno, odmorite se koji mesec. Da bi isključili herpes ili bradavice, odmah odjurite ginekologu primetite li leziju ili izraslinu.


Printskrin: YouTube/TheTalko Printskrin: YouTube/TheTalko

4. Opekotine

Brazilska depilacija je za mnoge devojke noćna mora, sa dobrim razlogom. Prevrući vosak može iziritirati osetljivu kožu i čak izazvati opekotine. Iskusna kozmetičarka znaće idealnu temperaturu ili će koristiti termometar ali ako vam je svejedno prevruće, a verovatno jeste, stavite hladne komprese. One će smanjiti crvenilo i bol. Radite li to sami, jako pazite i proverite temperatru voska na zapešcu pre nanošenja na bikini zonu.

5. Razderane stidne usne

Ako ste dole jako suvi, a dogodi vam se malo grublji seks, stidne usne, kožni nabori koji štite spoljni otvor mokraćne cevi i vagine, mogu se razderati. Ako krvarite, ako vam nije prijatno kad mokrite ili vas dole boli, to može biti signal mehaničkog oštećenja. Retko je jer je prirodna lubrikacija dovoljna da to spreči ali se ipak dešava. Koristite li seksualne igračke, dešava se češće. Ili kod prvog odnosa. Lečenje je obično da se pusti da stidne usne zarastu same ali nekiput je potreban poneki šav.

A ako ste i vi za ukidanje abortusa, pogledajte sledeći video.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA