≫ 

Ovo su SEKS-POZE koje morate da probate! Evo kako da on izdrži duže, a kako da ona uživa još više

Ovo nisu seks-poze iz Kama Sutre, koje mogu da izvedu samo gimnastičari. Radi se o pozama koje ste mnogo puta koristili, ali niste znali ove detalje...

  • 7

Izbor seks-poze se u najvećem broju slučajeva događa bez razmišljanja i spontano, što je, naravno, sasvim prirodno. Ali, u nekim situacijama trebalo bi ipak malo razmisliti.

Dve seks-poze koje su ŽENAMA omiljene

Horoskop otkriva njegovu omiljenu seks-pozu! Šta mislite, da li OVAN više voli zguza ili bi radije da misionari?

Zašto je JAHAČICA najbolja poza u seksu - i za njega i za nju

Evo kako da odaberete pozu u skladu s prilikama:

Ovo je najbolja poza za začeće

Za parove koji pokušavaju da naprave bebu, najbolja je misionarska seks-poza, tvrdi američka seksualna terapeutkinja Ejmi Levin. Ta poza spermatozoidima olakšava prolaz do jajnih ćelija, naročito ako ispod stavite jastuk. Time podižete karlicu, i sprečavate da ejakulat iscuri, čime se poboljšavaju šanse za začeće.

U ovoj pozi on će izdržati duže

Petina muškaraca orgazam doživi već nakon dva minuta seksa, a prerani kraj uživanja može sprečiti izbor prave seks-poze. Najbolji izbor je, opet, misionarska poza. Tokom misionarske poze muškarac je taj koji kontroliše celu situaciju. U ovoj se pozi on vrlo lako može da zaustavi kad seks postane previše intenzivan i napravi malu pauzu, pa potom nastavi. Odličan izbor su i posebni kondomi koji smanjuju trenje. Time će se sprečiti prerana ejakulacija.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

U ovoj pozi žene će se osećati samouverenije

Za žene koje se tokom seksa osećaju pomalo nesigurno, najbolja je poza kaubojke, tvrdi dr Debi Herbenik, autorka knjige "Zato što je tako dobro: Ženski vodič za seksualno zadovoljstvo". Ta poza omogućava im potpunu kontrolu i pokazuje koliko su moćne. Fizička dominacija pomaže ženi da izgradi seksualno samopouzdanje.


U ovoj pozi ona će uživati još više

Ako želite da njen užitak bude još veći, probajte tehniku koitalnog poravnanja, poručuje dr Herbenik. Iako je reč o varijaciji misionarske poze, ona ženama olakšava postizanje orgazma. Muškarac treba ramena da postavi preko njenih, odnosno trebalo bi da se postavi nešto više nego obično. Tako da je penis pri penetraciji, umesto gore, usmeren prema dole.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ako je partner previše "obdaren"

Poza kašike ili bočni položaj najbolji je izbor ako je partner "obdaren". Ta će poza ženi omogućiti bolju kontrolu nad penetracijom i partnerovim pokretima. Ona diktira intenzitet.

Ako partner nije baš "obdaren"

Stručnjaci ističu da veličina penisa nije presudna za seksualno zadovoljstvo, ali postoje određene poze koje se preporučuju ako partner ima manji penis. Najbolja je poza u kojoj je žena gore, ali je pritom važno da se ređe diže i spušta, a više oslanja na kružne pokrete.

(Telegraf.rs)

Save

Save

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA