≫ 

SEKS JE VAŽAN ZA PENIS: Evo šta može da vam se desi ako prestanete da koristite svoj alat

Apstinencija nije zdrava ni za žene ni za muškarce. A ovo su nemilosti u koje mođe da upadne penis ako duže vreme nije aktivan

  • 13

Medicina već godinama podesća i žene i muškarce zašto je seks važan i zašto preduga apstinencija može da ugrozi zdravlje oba pola. Ipak, čini se da je o ugroženosti ženskog polnog organa bilo mnogo više priče, zato je sada vreme da se opozabavimo penisom i evo do kojih saznanja je došla nauka.

Evo šta će da vam se desi ako PRESTANETE da imate SEKS!

Moj dečko ima 58 godina i ne želi da imamo seks! Šta da radim?

Evo šta sve može da se dogodi penisu koji se jedno vreme nađe na stendbaju:

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Gubitak veličine i oblika

Kako ističe profesor urologije Tobijas Koler, penis mora da vežba. Jedino na taj način može da zadrži svoj oblik i boju jer će biti obogaćen kiseonikom kako krv teče u penis i čini ga uspravnim. To se može uporediti sa time kako vežbanjem pomažemo da naši mišići ostanu tonirani. Skraćivanje penisa se ne događa u svim slučajevima, ali može da se dogodi. Muškarci koji ne mogu da postignu erekciju zbog neke fizičke traume ili oštećenog živca krvnih sudova, skloniji su tome. - Ako oni ne rade ništa za održavanje normalne erekcije, njihov penis će se skratiti. On se može smanjiti za jedan-dva centimetra - zaključuje Koler.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Erektilna disfunkcija

Potpuni izostanak seksa ili vrlo malo seksualne aktivnosti povezano je sa erektilnom disfunkcijom, koja se događa kada čovek dosledno ne može da održi erekciju. Brojna istraživanja pokazala su kako muškarci koji nemaju seksualne odnose ili ih praktikuju veoma retko, imaju čak dva puta veću verovatnoću da će doživeti takve probleme od muškaraca koji su seksualno aktivni. Istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Medicine sugeriše kako penis, kao mišić, čuva potenciju kroz seks, na isti način na koji vežba održava telesnu snagu.


Međutim, neki urolozi naglašavaju kako nedostatak seksa može biti povezan s ovim problemom, ali nije sasvim jasno da li je uzrok erektilne disfunkcije. - Seks i masturbacija su dobri, ali koncept da muškarac mora da ima seks kako bi sačuvao erektilnu disfunkciju je lažan - zaključuje dr Irvin Goldstejn. - Masturbacija verovatno pomaže, jer oba oblika seksualne aktivnosti štite nervna vlakna i krvne sudove u penisu od štete, odgovorne za erektilnu disfunkciju - njegov je zaključak.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Rak prostate

Višedecenijska istraživanja pokazuju kako muškarci koji imaju redovne seksualne odnose često imaju manje šanse da dobiju rak prostate. To nipošto ne znači da se time pozivaju pripadnici jačeg pola da spavaju sa svim ženama koje upoznaju, jer nije bitno da li muškarac ima jednu ili više partnerki. Tajna je u redovnim seksualnim odnosima. Kako ističe doktor Jet Samadim, brojna istraživanja pokazuju kako se kod muškaraca koji ne ejakuliraju često javljaju upalne ćelije, koje se okupljaju u semenskim mehurićima, u blizini prostate. A to može dovesti do raka tokom vremena.

Šta je to erektivna disfunkcija i kako se leči, otkrićete u videu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA