TRUDNOĆA KAO IZGOVOR: Dame drugo stanje koriste da hvataju krivine

Više od četvrtine žena koje očekuju bebu potajno uživaju u aspektima trudnoće za koje su svesne da ponekad baš i nisu potpuno u skladu sa etikom

  • 2

Rezultati istraživanja koje je sproveo jedan britanski portal otkrivaju da buduće mame uglavnom uživaju u trudnoći, ali i da svoje stanje koriste kao izgovor i okreću u svoju korist u mnogim situacijama.

Primera radi, 56 odsto ispitanica priznalo je da im umor služi kao odlično opravdanje da ne učestvuju u različitim društvenim događajima, na koje im se ne bi išlo čak i da ne čekaju bebu. U stvari, one se osećaju odlično, samo ne žele da budu tamo gde su pozvane.

Osamdeset i devet odsto budućih mama otkrilo je da uživaju u trudnoći i zbog toga što mogu da jedu šta god požele, koliko god žele i što ne moraju da paze da se ne ugoje, a ne moraju ni da vežbaju.

Kao dobre strane trudnoće žene su navele i to što imaju prednost u odnosu na druge putnike u gradskom prevozu ili što ne moraju da čekaju na šalteru. Drugo stanje je odličan izgovor da opravdaju sitne laži, a od partnera svih devet meseci dobijaju dodatnu pažnju.

No, bez obzira na sve dobrobiti, većina budućih majki navodi da je najlepši osećaj u trudnoći to što znaju da u sebi nose novi život i što će na svet doneti bebu.

(klix.Ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hm

    20. jul 2012 | 20:21

    Pa, valjda Su žene toliko zaslužile! Šta bi tek muškarci radili u trudnoći, ne smem ni da pomislim...s obzirom da "umiru" i kad imaju 37 temperaturu...

  • Majči

    21. jul 2012 | 13:17

    Ne mogu da ne kažem da veću glupost u životu nisam pročitala. Ako se nekom negdje ne ide može naći mali milon izgovora da ne ide, mali broj žena na planeti su profesionalni sportisti tako da je vježbanje stvar ličnog izbora, većina nas može sebi da priušti da ručka ono što voli, a i debljanje nije najgora stvar na svijetu, što se tiče čekanja u redu na šalteru, pa to i nije neka posebno bitna stvar ne čeka se svaki dan, a pažnja od muža ako izostaje bilo koji period u životu, neće se popraviti ni u trudnoći i by the way trudnice uglavnom ne razmišljaju 24h dnevno o svojoj trudnoći, rade one i neke druge stvari i razmišljaju o drugim stvarima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA