UZAVRELE STRASTI: 50 neverovatnih činjenica o orgazmu (1. deo)

Dostići eksploziju seksualnog zadovoljstva verovatno je najzabavnija stvar na svetu, a pri tome ni ne košta ama baš ništa. Upravo vam zato donosimo najzanimljivije i najvrelije detalje o ženskom i muškom orgazmu

  • 0

1

Više od 70 odsto žena u stanju je da doživi orgazam uz pomoć direktne stimulacije klitorisa.

2

Svetski rekord u najdužem vremenu koje je bilo potrebno osobi da masturbacijom stigne do orgazma je šest i po sati sati za ženu, a osam sati i trideset minuta za muškarca.

3

Prema procenama seksologa, 47 odsto dama svoj prvi orgazam doživelo je masturbacijom, i to u proseku, sa 18 godina.

4

Mnoge žene kojima nije uspevalo da do vrhunca stignu niti same niti prilikom vođenja ljubavi sa partnerom dostigle su orgazam kada su se tokom penetracije same igrale svojim klitorisom.

5

Najnovija studija otkriva da glavobolja u 48 odsto slučajeva može biti izlečena upravo jednim žestokim orgazmom. Takođe, bol prolazi mnogo brže nego kada se popije bilo koji lek.

6

Legendarni psihoanalitičar Sigmund Frojd svojevremeno je izneo tvrdnju da žene mogu da dožive dva tipa orgazma – vaginalni i klitorisni. Danas postoje i druge teorije. Prema jednima, orgazam je jedinstveno iskustvo, bez obzira na put kojim se stiglo do njega. Prema drugima, postoji čak sedam tipova ženskog vrhunca.


7

Žene koje su nesigurne u vezu koju imaju s nekim muškarcem imaju manje šanse da dožive orgazam. Ljubav, bliskost i poverenje predstavljaju važne faktore u dostizanju vrhunca.

8

Iako je u pitanju ekstremno redak fenomen, postoje zabeleženi slučajevi žena kojima je nakon orgazma otkazalo srce i one su izgubile život. Zato se i kaže da je u pitanju mala smrt.

9

Za razliku od muškaraca kojima je neophodna pauza, dame u veoma kratkom roku mogu da uživaju iznova i iznova i sebi priušte višestruko zadovoljstvo.

10

Početkom 20. veka na tržištu su se pojavili prvi vibratori koji rade na struju. Verovali ili ne, ali čovečanstvo je još čitavu jednu deceniju moralo da čeka na električnu peglu ili usisivač.

11

Kada muškarac doživi vrhunac, u njegovom mozgu luče se hemikalije koje izazivaju osećaj umora i pospanost. Zato i nije čudna njihova potreba da se nakon seksa samo okrenu na drugu stranu i utonu u san.

12

Prosečan ženski orgazam traje između šest i deset sekundi. Ipak, postoje srećnice koje u blaženom zaboravu uživaju i čitavih 20 sekundi.

13

Ako je  verovati tvrdnjama seksologa, postoje dame koje su u stanju da dožive i po 100 orgazama na sat.

14

Iako je potpuno normalna stvar da žena ne doživi orgazam tokom svakog seksualnog odnosa, muškarci se osećaju veoma neuspešnim ukoliko svoju dragu nisu doveli do vrhunca.

15

Svega 0,06 muškaraca u stanju je da ejakulira samo zamišljajući erotsku situaciju, bez dodirivanja penisa ili ijednog drugog dela svog tela.

16

Verovali ili ne, u Americi postoji godišnji festival samozadovoljavanja. Svi učesnici masturbiraju isključivo u dobrotvorne svrhe.

(nastaviće se...)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA