TAJNA RAZOTKRIVENA: Evo zašto muškarci vole ženske grudi

Dva čoveka pokušala su da odgovore na jedno od večnih pitanja zbog čega su pripadnici jačeg pola toliko opsednuti ženskim grudima

  • 0

Lari Lung i Brajan Aleksander, dvojac koji je nedavno izdao knjigu Hemija između nas: Ljubav, seks i nauka o privlačnosti, razdvojili su emotivne, biološke i kulturološke razloge zbog kojih muškarci vole ženske grudi.

Autori veruju da su heteroseksualni muškarci toliko fascinirani ženskim grudima zbog hormona koji se ispušta tokom dojenja, a koji pomaže da se uspostavi jaka i čvrsta veza između majke i bebe. Ova komponenta kasnije služi i da se stvori jaka veza između ljubavnika.

- Muškarci su jedini mužjaci među sisarima koje fasciniraju grudi u seksualnom smislu. Žene su jedine ženke među sisarima čije se grudi povećavaju tokom puberteta, nezavisno od trudnoće. Mi smo takođe jedina vrsta u kojoj mužjaci maze, masiraju i oralno stimulišu grudi tokom predigre i seksa – objašnjava Jang.

Istraživanje je pokazalo da stimulisanje grudi povećava seksualno uzbuđenje kod 82 odsto dama.

- Dečaci ne uče na igralištu da su grudi nešto za šta se treba interesovati. To je biološki i duboko usađeno u naš mozak. Zanimljivo je i to da je naše istraživanje pokazalo da muškarci, ukoliko vide grudi, ili čak nešto što samo asocira na grudi, kao što je grudnjak, nesvesno počinju da brljave i prave loše izbore – dodao je Jang.

Evolutivni biolozi veruju da, pošto su veće grudi najvećim delom sačinjene od masnoća, to znači da je žena zdrava i da je samim tim dobar kandidat za rađanje dece. Međutim, autori istraživanja veruju da je muška fasciniranost ženskim grudima nesvesna evoluciona težnja, koja nas tera ka stvaranju snažnih ljubavnih veza.

(kliX.ba; Telegraf.rs)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA