SEKS NAJTEŽA PREPREKA: Iskreno muško-žensko prijateljstvo ne postoji

U filmu „Kad je Hari sreo Sali“ Hari je tvrdio da prijateljstvo između muškarca i žene nije moguće, jer je seks uvek negde između, dok se Sali, koju je glumila Meg Rajan, s tom tezom nije slagala. Novo istraživanje je potvrdilo da je Hari sve vreme bio u pravu. Evo i zašto

  • 5

Dame, znate onog vašeg sjajnog muškog prijatelja koji vam je ponudio rame za plakanje ili bio vaše društvo kad niste mogle pronaći nikoga za subotnji dejt? Onaj za kojeg ste bile apsolutno sigurne da nema nikakvih seksualnih interesa prema vama? Taj muškarac je lažljivac. Totalni folirant i prevarant.

On je čovek kriv za izdaju prijateljstva, jer on zapravo želi da spava s vama. Tako barem tvrdi novo istraživanje čiji rezultati pokazuju da bi većina muškaraca bez problema skočila u krevet sa svojim prijateljicama.

Kad žena kaže muškarcu da joj je poput brata, onda mu, zapravo, govori kako nema šanse da ikada bude s njim. Ceo koncept "ja želim da budemo samo prijatelji" muškarcima se ne čini smislenim. Jedan muškarac smatra da, ako zaista uživate u njegovom društvu, ako vam se sviđa kako misli, njegov stil i smisao za humor, i ako ste oboje sami, nema razloga da ne spavate s njim.

Studija Univerziteta u Viskonsinu pokazala je da muškarce, bez obzira na to jesu li samci ili u vezi, privlače njihove prijateljice, dok je kod žena obrnut slučaj. Jednostavno rečeno, to znači da će, ukaže li se prilika za seks, većina muškaraca prihvatiti odnos sa svojom drugaricom. Ipak, bez obzira na sve, mnoge žene još veruju da se muškarac može nositi s prijateljstvom sa ženom bez pomisli na seks.

Mnoge žene će naivno reći da njihov prijatelj nikada o njima ne misli na taj način. Bilo bi divno kad bi muškarac mogao biti prijatelj sa ženom ne zamišljajući šta bi radio u krevetu s njom. No, tada ne bi bili muškarci. Navodno, muškarci misle o seksu na svakih sedam sekundi. Iako je ovo verovatno preterano, za jači pol prijateljstvo predstavlja samo jak afrodizijak. Muškarac može da upozna ženu koja mu na prvi pogled nije privlačna ili nije njegov tip. No, kako vreme prolazi, ona mu postaje sve zanimljivija, zabavnija i pametnija, a samim tim i seksi.

Kada muškarac otkrije da dobra prijateljica ima seksualnih pretenzija prema njemu, on je polaskan. Međutim, kada žena to otkrije, ona se rastuži. Za žene je prijateljstvo pitanje poverenja. Kad one kažu da žele zagrljaj, one zaista žele samo zagrljaj. Kada muškarac kaže da mu je do nežnosti, to znači da će on situaciju tolerisati u nadi da će to dovesti do seksa.


Ali šta bi muškarac trebalo da uradi? Ako skriva svoja seksualna osećanja, žene to osećaju kao prevaru, a ako otvori svoje srce, prijateljica će ga osuditi. Šta bi dakle trebalo da radi? Ako već dođe do toga, najbolje je biti iskren. Ako odgovor nije potvrdan, oboje se nasmejte i zaboravite. Uostalom, čemu služe prijatelji?

(Tportal.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pikachu

    25. oktobar 2012 | 01:06

    sreco draga hajte se vi negdje dobro nacugajte pa pokrenite pricu na tu temu pa ces da vidis kako se stvari obrnu zacas...muskarci nemaju prijateljice,nego potencijalne partnerice za seks-zapamti to... :)

  • Divljacina

    25. oktobar 2012 | 16:17

    Iskreno m/z prijateljstvo moze da postoji samo u slucaju da je tip gej, ili da je devojka ruzna kao poslednji model bozije nakaze. U ostalim slucajevima postoji prijateljstvo, ali neiskreno (uglavnom zene ne zele da vide ocigledne stvari, ili su muskarci kukavice koji razmisljaju 'kad vec ne mogu da spavam sa njom, onda barem da budem u blizini')

  • Kikolinoo :)

    24. oktobar 2012 | 21:27

    Jeste da imam samo 17 godina, ali za ovih 17 godina sam stekla dosta dobrih drugarica i jednog najboljeg druga. Poznajemo se 12 godina i dali smo zakletvu još pre 7god da medju nama neće biti ničega. I nije, niti će. Mi se zezamo kao drugari, pričamo kao brat i sestra i on je meni stvarno kao brat... I ja verujem da je prijateljstvo izmedju momka i devojke sasvim normalno i da postoji, ali je sve redje, treba ga čuvati. :)) <3

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA