PICAJZLAMA ODZVONILO: Neverovatna korist od brazilske depilacije

Legendarno "Bijelo dugme" svojevremeno je komponovalo pesmu pod nazivom "Pediculis pubis", koja govori o vrlo neprijatnom svrabu nastalom usled polno prenosive zaraze stidnim vašima. Mladima današnjice smisao ove numere je potpuno nerazumljiv. Evo i zašto...

  • 1

Voleli vi da budte dole sasvim glatki ili ne, potpuno uklanjanje dlačica sa bikini zone ima i jednu veliku zdravstvenu prednost. Čuva nas od grozomornih stidnih vaši, sitnih rakolikih insekata koji su hiljadama godina mučili naše seksualno aktivne pretke.

U pitanju su majušni insekti čija je veličina reda milimetra, hrane se ljudskom krvlju i veoma brzo se razmnožavaju. Iako stidne vaši uglavnom žive u genitalnoj regiji organizma, u okolini penisa ili vagine, ponekad mogu biti pronađeni i u ostalim regijama, kao što su brada ili dlake ispod pazuha, pa čak i na obrvama i trepavicama, kosmatom delu grudi ili na delu glave obraslom kosom.

Uglavnom se prenose putem seksualnog odnosa, što uključuje vaginalni, oralni, pa čak i analni seks. Upravo oralni seks može dovesti do infekcije obrava, trepavica, brade, kose i grudi.

S obzirom na to da dame, a sve češće i muškarci, odavno nemaju dlake na rukama, nogama i pod pazuhom, a tu je i sve popularnija brazilska depilacija, ove vaškice nemaju više ni gde da žive, a bogme ni čime da se hrane.

 

Stručnjaci čak veruju da je Pediculis pubis postao ugrožena vrsta i da bi uskoro mogao da bude u potpunosti istrebljen, makar u civilizovanom svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tnikpu Mika

    15. januar 2013 | 15:28

    Stidna vas je Pthirus pubis!!!!!!!! Pediculuis ne postoji! A vi ste prikazali na slici Pediculus humanus!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA