KAKO SE LJUBIMO: Šta vole žene, a šta muškarci

Rezultati novog istraživanja pokazali su da jačem polu najviše prijaju vlažni i pomalo divlji poljupci, dok dame uživaju u tome da se ljube dugo i nežno

  • 3

Čini se da poljubac između muškarca i žene izgleda više kao sudar dva različita sveta, a ne kao spajanje duša.

- Žene poljupce koriste kao način povezivanja s partnerom. Muškarcima poljupci služe samo kao još jedno sredstvo za postizanje krajnjeg cilja, a to je seks. Oni se ljube samo da bi što više uzbudili svoju partnerku – objasnila je Suzan Hjuz, psiholog sa Olbrajt koledža u Pensilvaniji.

Hjuz je sa svojim kolegama ispitala više od 1.000 studenata. Svi ispitani su na razna i detaljna pitanja o poljupcima imali zadatak da odgovore na skali od jedan do pet. Rezultati su pokazali da i muškarci i žene smatraju da poljupci predstavljaju veoma važnu i intimnu interakciju između ljudi. Oba pola pomoću poljubaca procenjuju koliko su kompatibilni sa svojim partnerima.

Pored toga, i mladići i devojke su otkrili da mogu da izgube zainteresovanost za partnera bazirajući se samo na iskustvu tokom razmene poljubaca, što dokazuje da se tokom ljubljenja razmenjuju feromoni i drugi bitni biohemijski signali.

Međutim, tu prestaju sve sličnosti između muškaraca i žena. Dok za dame loš poljubac označava kraj večeri, većina mladića su izjavili da bi spavali sa ženom, čak i ako se loše ljubi. Pored toga, muškarci vole vlažnije poljupce, pogotovo ako su u pitanju kratkotrajne veze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mladen

    26. januar 2013 | 10:04

    Sve je stvar dogovora,zar ne? Neke zene vole malo akcije,ali se plase utiska koji bi u tom slucaju ostavile kod partnera,a i dobar deo muskaraca uziva da se ljubi nezno i dugo zar nije tako?

  • iblis

    25. januar 2013 | 13:42

    Vala baš, svaki dečko mora da uvali svoju jezičinu kad se ljubimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA