MUŠKA POSLA: Zašto oženjeni varaju?

Prema uvreženom verovanju, afere u braku uglavnom se dešavaju između usamljenog oženjenog muškarca u srednjim godinama i mlađe žene koja je pomalo zbunjena. Međutim, da li je to baš uvek tako?

  • 2

Iako istraživanja pokazuju da oba pola podjednako švrljaju van braka, sasvim su različiti motivi za preljubu kod muškaraca i žena. Evo najčešćih razloga zbog kojih varaju muškarci.

Dosadan brak

Većina afera izrodi se iz bračne zajednice koja je upala u kolotečinu. Muškarci su više avanturistički tipovi nego žene, jer su one više zauzete oko kuće i dece. Kao rezultat toga, kad im je dosadno, oni se odluče za neko jeftino uzbuđenje van braka.

Kriza srednjih godina

Većina muškaraca prolazi kroz period krize srednjih godina, trenutak u kom moraju da se pomire sa činjenicom da nisu više mladi. U očajničkom pokušaju da dokažu da ih nije pregazilo vreme, oni počinju da varaju svoje partnerke. Najčešće, tada pronalaze mlađe žene, jer se uz njih ponovo osećaju kao mladići.

Žene brže stare

Ako je bračni par manje-više istog uzrasta, žena zapravo često deluje dosta starije od muškarca. To stvara kompleks osećaja ponosa ili superiornosti kod jačeg pola. Oženjeni se osećaju daleko vitalnije od svoje supruge i time opravdavaju svoje varanje.

Samo zato što mogu

Ovo je verovatno najčešći razlog. Muškarci, kad im se pruži prilika, varaju iz čiste zabave. Većina njih nema nameru da ugrozi stabilnost svog braka, ali faktor rizika ih oduševljava. Mogućnost da se "ogrebu sa strane" je uzbudljiva i oni se nadaju da nikada neće biti uhvaćeni.

Žene uzimaju zdravo za gotovo

Većina staromodnih muškaraca veruje da ih njihove supruge nikada neće ostaviti, čak i ako ih oni varaju. Udate žene često dugo razmišljaju o svojoj deci i budućnosti, pre nego što se tek tako odluče da napuste supružnika preljubnika. Dakle, neki muškarci i dalje računaju na to da će im biti oprošteno za njihovo varanje.

(Haber.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA