DOKAZANO: Muškarci se plaše uspešnih žena

Kako su pokazala američka istraživanja, muškarci se zaista boje uspešnih dama. Zaposlene žene čine im se nedostupnima i oni strahuju da takve neće ni primetiti kada pokažu da su zainteresovani za njih

  • 0

Istraživanja pokazuju da se pripadnici jačeg pola plaše uspešnih žena. Međutim, da li je to tako i u realnosti? Neki stručnjaci smatraju da se muškarci ne boje uspešnih, već od sebe uspešnijih dama. Posebno ako s jednom takvom dele postelju.

 

Stvar je u tome što veoma mali broj muškaraca može da podnese činjenicu da žena zarađuje više od njih. Iako tvrde da im to nije bitno, to u dubini duše vređa njihov status “alfa mužjaka” ili “glave kuće”. Od malena su naučeni da je muškarac taj koji bi trebalo da se brine za egzistenciju.

 

 

Kada postoji alfa ženka koja sve to već sama uspešno radi, ona ne traži nekog ko će joj pružiti ovakav vid bezbednosti, što muškarce dovodi do toga da se preispituju šta to oni sami uopšte mogu da joj ponude i pruže. No, oni zaboravljaju na jednu veoma bitnu stvar, a to je da ni stan, ni dobra plata ili auto ne mogu da nadomesete ono što je neophodno svakoj ženi, pa čak i onoj na najvišem položaju - a to su ljubav i pažnja.

 

 

Međutim, nisu samo muškarci krivi. Na ženama je da ipak malkice popuste i ne shvataju ljubav kao još jedan projekat koji se mora uraditi, kao na radnom mestu. Jednostavno, žena bi trebalo da nauči da dozvoli da ponekad neko drugi bude jak za nju, posebno što je muškarcima i te kako važno da znaju da su nekome potrebni.

 

 

S druge strane, muškarci bi trebalo da smanje svoj ego, jer su se pravila danas promenila. Pre nego krenu da se osećaju ugroženo, trebalo bi da se sete se da je takva jaka žena od sve konkurencije odabrala upravo njega i da ona ima sva prava da očekuje da će joj ta ljubav biti uzvraćena.

 

(MojPortal.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA