Žene donose bolje poslovne odluke nego muškarci

Iako bi mnogi muškarci stavili ruku u vatru tvrdeći da žene ne mogu da im primirišu kada su poslovne obaveze u pitanju, dokazano je drugačije. Žene su i te kako sposobne da vode svoj posao, čak više od muškaraca

  • 0

Žene su sklone donošenju dobrih poslovnih odluka. Nedavno istraživanje pokazalo je da žene u poslovnim krugovima ne služe samo poziranju već, osim što mogu da pariraju muškarcima na najvišim pozicijama, one imaju sposobnosti i da ih nadmaše.

Istraživanje sprovedeno među 600 direktora oba pola pokazalo je da su žene pravednije u odlučivanju, što doprinosi uspešnijem radu kompanije u kojima su zaposlene.

Dok su muškarci na direktorskim pozicijama skloni da se prilikom značajnih izbora rukovode pravilima i propisima, žene se znatno manje ograničavaju tim stvarima. One, za razliku od muškaraca, vole da se oslone na saradnju i dogovor.

Kris Bart, profesor strategijskog marketinga na Mek Master Univerzitetu u Kanadi, smatra da imati žene na visokim pozicijama u kompaniji više nije stvar prava, već i veoma pametna stvar. 

Drugi profesor, Gregori Mekvin, dodaje da žene imaju sklonost da vide više mogućih rešenja, što je pogotovo bitno kada treba da se uzme u obzir mišljenje više strana.

( T. M. / cosmopolitan.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA