0

VREME JE ZA BEBE: Seks-poze za pravljenje dece

Želite decu, ali nikako vam ne uspeva da ostanete u drugom stanju? Olakšajte sebi proširivanje porodice položajem u kojem vodite ljubav

TAMABEPA, Seks, Romantika, Ljubav
Foto-ilustracija: Foter/Rowena Waack

Nekim parovima ostajanje u drugom stanju prosto je kao pasulj, dok za druge predstavlja neverovatno težak izazov. Šta može tu da se uradi?

Osim određenih namirnica koje bi trebalo da unosite kako biste povećali nivo polnih hormona ili broj spermatozoida, postoje položaji u krevetu koje bi bilo dobro praktikovati kako bi i sila teže bila na vašoj strani.

Takođe, istraživanja su pokazala da ženski orgazam ima ključnu ulogu u procesu oplodnje. Osim što seksualni čin čini fantastičnim iskustvom, orgazam dovodi do kontrakcija koje spermatozoide privlače prema vratu materice i na taj način olakšavaju njihov put prema jajnoj ćeliji.

Foto-ilustracija: Foter.com / ★ spunkinator

Foto-ilustracija: Foter.com / ★ spunkinator

Kada govorimo o pozama koje su najbolje za začeće bebe, postoji jedno pravilo: spermatozoidi moraju da budu izbačeni što bliže grliću materice. Jednom kad se jajašce otpusti iz jajnika (ova faza zove se ovulacija), započinje da se spušta jajovodom do materice. Takva jajna ćelija obično preživi 24 sata, dok spermatozoidi u ženskom telu mogu preživeti između tri i pet dana.

Poboljšajte svoje izglede i isprobajte ove poze:

Misionarska poza

Najpopularniji položaj ujedno je i najbolji za pravljenje dece. Omogućuje duboku penetraciju i tako olakšava ejakulaciju najbliže vratu materice.

Foto-ilustracija: Foter/artistryofdeanhuck

Foto-ilustracija: Foter/artistryofdeanhuck

Uzdignuti kukovi

Probajte i verziju misionarskog položaja u kojoj ćete ispod zadnjice staviti jastuk da biste podigli kukove. Na taj način izlažete grlić materice najvećoj mogućoj količini spermatozoida.

Doggy style

“Ljubav s leđa” podrazumeva penetraciju kod koje se muškarac nalazi iza žene, a preporučuje se ako želite da proširite svoju porodicu. U ovom se pozi spermatozoidi ejakuliraju vrlo blizu grlića i olakšavaju začeće, jer se skraćuje njihov put do jajne ćelije.

Foto-ilustracija: Foter.com / Soft Screams

Foto-ilustracija: Foter.com / Soft Screams

Kašika

Položaj u kojem oba partnera leže na istom boku omogućava visok stepen intimnosti, ali i velike šanse za oplodnju.

(Ordinacija.hr; Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Misionarska poza, Orgazam, Ovulacija, Planiranje potomstva, plodnost, Seks, Seks poze, Sperma, Spermatozoidi, Trudnoća

foto dana