ZA BOLJI SEKS: Bacite taj fensi dušek

Ako su stvari u spavaćoj sobi u poslednje vreme postale problematične, možda je stigao pravi trenutak da promenite krevet na kojem spavate

  • 3

Seks je bolji na starinskom madracu, pa čak i na podu spavaće sobe, samo nikako da ne bude na onom dušeku kojim nas svakodnevno bombarduju u reklamama. Seks na krevetu koji ima madrac s memorijskom penom većina je ispitanika ocenila lošim jer ne pruža dovoljan otpor, a partner koji je “dole” sve vreme se oseća kao da tone.

Dušeci sa memorijskom penom odlično utiču na dobar san i zdravu kičmu, ali mogu da imaju poguban učinak na seksualni život para, pokazalo je istraživanje jednog američkog proizvođača dušeka. Problem nastaje zbog premalog otpora koji pruža madrac, a korisnici tvrde da su imali utisak kao da su se “zaglavili u živom pesku”, “nasukali na stenu” i svi su se složili da je reč jednom veoma neprijatnom iskustvu.

Zbog toga su ljudi s madracima od memorijske pene u proseku ređe intimni, a i češće pribegavaju seksu na drugim mestima u svom domu.

- Postoji nedostatak potpore za kolena i stopala, a ko se u određenoj pozi nalazi ispod, obično potone u krevet. Zbog toga je seks puno bolji na tradicionalnom dušeku, pa čak i na podu - kaže seksualni terapeut Sara Ekler Kuper koja je komentarisala studiju.

Ipak, uprkos negativnom uticaju na seksualni život parova, prodaja dušeka sa memorijskom penom u svetu je u proteklih osam godina porasla za čitavih dvadeset odsto.

(24sata.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srki

    9. maj 2013 | 19:05

    Apsolutno netacno, kupili smo dusek sa memorijskom penom pre 15-ak dana, ne silazimo jedno sa drugog!!

  • Duda

    12. maj 2013 | 01:04

    Srki, kupi širi dušek da se malo odmorite.

  • Mirko

    11. maj 2013 | 02:11

    Potpuno tacno, bacio sam pare ali se bar odmorimo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA