GOVOR TELA: Pročitajte svog muškarca

Muškarca ne odaje samo način razgovora, već i mnogi neverbalni znakovi poput pokreta, načina sedenja, pogleda ili osmeha. Važno je samo znati protumačiti pojedine znakove

  • 0

Pročitajte muškarca, ne samo na osnovu njegovih izgovorenih reči, već i poznavanjem neverbalnih znakova koji vam mogu reći mnogo toga.

Bilo da je u pitanju pogled, način sedenja, osmeh ili položaj ruku dok razgovara sa vama, sve to mogu biti vrlo jasni pokazatelji njegove ličnosti. Neverbalna komunikacija čini od 70 do 90 odsto celokupne komunikacije, a vi samo treba da budete svesni svih znakova koji su vam svakodnevno ispred očiju.

Evo na šta treba da obratite pažnju prilikom sledećeg sastanka sa potencijalnim dečkom.

Posmatrajte njegovo držanje

Ako je lagano nagnut unazad s rukama prekrštenim na grudima, verovatno nije jako zainteresovan za vas. Njegovi pokreti bi trebalo da budu u skladu s njegovim rečima, pa samim time treba da pratite povezanost verbalnog i neverbalnog govora. Ako vam naglas govori da mu je jako prijatno u vašem društvu, a istovremeno je nagnut unazad i gleda prema vratima, to su loši znakovi.

Što znači njegov osmeh

Veštački osmeh završava na uglovima usana, dok iskreni osmeh stvara bore u uglovima očiju. Iako stručnjaci tvrde da iskren osmeh vrlo teško može da se odglumi, za tako nešto nam nije potrebna njihova potvrda, već su stavri vrlo jasne čak i kada ne obraćate posebnu pažnju.


Pokret nozdrvama

Širenje nozdrva ukazuje na ubrzane otkucaje srca što znači da je ljut, seksualno uzbuđen ili oboje istovremeno.

Položaj njegovih stopala

Položaj stopala govori gde on želi da bude - ako su njegova stopala usmerena prema vama, onda je vaš zasigurno. Ali, ako su mu stopala okrenuta prema vratima, u glavi se već pozdravio s vama.

Kako drži ruke?

Ispruženi dlanovi na stolu znak su opuštenosti i otvorenog interesa, dok ruke skrivene ispod stola ukazuju na nelagodnost. Ili nešto skriva ili je nervozan.

Dodirivanje brade

Ljudi često rukom prelaze po bradi kada donose odluku. Velika je verovatnoća da razmišlja o nečemu.

Pružanje ruku prema vama

Prirodno se krećemo prema stvarima koje nam se dopadaju, pa dodiri rukama predstavljaju dobar znak. Suprotno tome, ukoliko drži svoje ruke podalje od vas, poruka koju vam šalje je odbijanje.

Položaj njegovih nogu

Ako su njegove noge opuštene i nema prekrštena kolena, siguran je u sebe i želi da potvrdi svoju teritoriju.

Pogled sve otkriva

Pogled koji je usmeren prema ušima znači da se osoba priseća zvuka, a pogled prema gore i u levu stranu znači da se priseća neke stvari. Sužavanje očiju je znak ljutnje. Često čujemo kako osobe koje lažu skreću pogled, ali je zapravo suprotno. Zato što znaju važnost kontakta očima, osobe koje lažu često zadržavaju pogled što je duže moguće kako bi prikrili laž.

(Ne)mirno sedenje

Masiranje vrata, trljanje očiju, ušnih resica, nosa i donjeg dela lica gestovi su koji smiruju pa mogu da znače kako se vaš partner oseća nelagodno na sastanku sa vama.

( T.Milić / ordinacija.hr )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA