Istine i zablude o ženskom orgazmu

Ženki orgazam je komplikovanija kategorija nego što ste mislili. Mnoge stvari koje su vam se činile prave, verovatno su daleko od istine. Evo nekih najčešćih mitova

  • 1

Poznata je činjenica da žene dolaze teže do orgazma od muškaraca. Upravo zbog toga se pravi muškarci u seksu i trude da najpre ugode svojoj dami, a tek onda sebi.

Ženama predigra predstavlja jako bitan deo seksa i ona kasnije utiče na njeno celokupno zadovoljstvo. Međutim, pojedine priče u vezi sa ženskim orgazmom dostigle su nivo preterivanja, a zapravo se radi o mitovima i zabludama. Vreme je da saznate istinu.

Sve žene žele orgazam G-tačke

Istina je da mnoge žene žude za stimulacijom G tačke, ali nije tako kod svih pripadnica lepšeg pola. Stimulacija G tačke kod mnogih žena izaziva osećaj neprijatnosti poput onoga kao da mora da urinira, a moguća je i pojava bola.

Samo vešt ljubavnik može ženu da dovede do orgazma

Mnogi muškarci ponose se svojom sposobnošću da dovedu ženu do orgazma. Međutim, iako se njihove veštine cene, glavna odgovornost za ženski orgazam pripada njoj samoj. Sasvim je normalno za dame da teško postižu vaginalni orgazam, te iz tog razloga i postoji klitoris. Zato bez obzira na muškarčevu veštinu, postizanje orgazma zavisi od žene. Takođe, mnoge dame su, baš kao i muškarci, nesigurne u krevetu, što otežava put do orgazma.


Žena nije uživala u seksu ako nije doživela orgazam

Ovaj mit ne može biti dalje od istine. Seks je dobar i njegov kvalitet ne zavisi od orgazma. Kada se kombinuje s intimnošću iskustvo može da bude zadovoljavajuće bez obzira na njegov izostanak. Mnoge žene čak više vole predigru od samog seksa i orgazma.

Vaginalni orgazmi bolji su od klitoralnih

Ovaj mit meša babe i žabe. Oba orgazma su prijatna i mogu da budu podjednako zadovoljavajuća. Jedini razlog zašto se vaginalni orgazam smatra "uzvišenim" iskustvom je njegova retkost. Statistički gledano, 30 procenata žena ga nikad ne doživi, a samo 30 odsto njih ga doživljava redovno. S druge strane, klitoralni orgazmi ne smeju se uzimati olako. Štaviše,  neke žene ih preferiraju.

Žene ne mogu da ejakuliraju

Svi koji veruju u ovaj mit nisu nikada videli dobar porno-film. Žene mogu da ejakuliraju, neke i sa jednakom snagom i sa više tečnosti od muškaraca. Ženski ejakulat sličan je muškom, a do ejakulacije se dolazi stimulacijom G tačke. Međutim, neke žene ne mogu da dožive ejakulaciju. Njen izostanak ne znači da ste bilo gde pogrešili.

( T.M. /e-muskarac.com )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA