7 razloga zbog kojih ne treba oprostiti prevaru

Preljuba nije neoprostiva i ne predstavlja nešto što bi moglo u potpunosti da ugrozi odnos među partnerima. Međutim, postoje situacije kada prevaru ne bi smeli da oprostite

Preljuba, Seks, Prostitucija

Foto -ilustracija: Profimedia

Preljuba nije nešto što je neoprostivo, a ovoj činjenici u prilog ide i veliki broj parova koji opraštaju prevaru i nastavljaju dalje. Međutim, preljuba je svakako nešto nakon čega vaš odnos više nikada neće biti isti. Kod nekih se nakon tog kritičnog trenutka stvari kreću na bolje, kod drugih ostaju nepromenjene, a postoje i oni treći koji, iako su oprostili, nikako ne mogu da zaborave, što ih čini nesigurnima i nepoverljivima prema partneru.

Čovek često iz ljubavi zna da pređe preko nečega što ne zaslužuje oprost. A evo koje situacije jasno govore da je vaša veza debelo u problemu i da je vreme da nastavite dalje, ali sami.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos.net/Theeradech Sanin

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos.net/Theeradech Sanin

Veoma je važno da shvatite kako vaša veza više nikada neće biti kao pre. I iako neki misle da afera može da doprinese novoj stabilnosti u vezi, istina je da se to gotovo nikad ne dešava. Ukoliko je poverenje nestalo, to nepovratno uništava vezu.

Ukoliko imate decu, zapitajte se kakav primer dajete njima. Treba da ih učite da je svaka vrsta izdaje i prevare loša, a opraštanjem istog, narušavate svoje stavove i metode sopstvenog vaspitanja.

foto-ilustracija: testersafidelite.fr

foto-ilustracija: testersafidelite.fr

Pitate se hoće li se prevara ponovo dogoditi. Vrlo verovatno hoće, posebno ako nije uklonjen uzrok koji je do nje i doveo. Partner koji vara sam je to odabrao, a istraživanja pokazuju da se prevara, nažalost, često ponavlja.

Mnogi prevareni partneri koji se odluče na pomirenje kažu da se u vezi nakon toga osećaju nesigurno. Takav osećaj ne treba da čudi jer je poverenje u potpunosti narušeno. Prevareni partner oseća se kao da živi sa strancem koji svakog trenutka može da napravi nešto novo što će ga povrediti. Ukoliko se osećate isto, ne mučite sebe, raskinite.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net

Nakon prevare samopoštovanje vam je uništeno. Ako partnera primite natrag, još dugo vremena ćete se nalaziti u takvom narušenom stanju. Ako pak nastavite sami, pokrenuće se inat i nagon za samoodržanjem, pa će se brzo popraviti i vaše samopoštovanje

Ako ostanete u vezi s osobom koja vas je prevarila, stvari jako dugo neće ići nabolje, ako se uopšte i pokrenu u tom smeru. Međutim, kad shvatite da želite da nastavite sami, stvari će se jako brzo razvijati u pozitivnom smeru.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos.net

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos.net

Vama je potreban partner, a ne osoba koja će samo donositi probleme. Svet je ionako dovoljno teško mesto i ne treba vam neko ko će još i da vas vara. Ako primećujete da se ništa ne menja, onda je bolje da ostanete sami − barem ćete znati na koga zaista možete da računate.

(Telegraf.rs/ tportal.hr)

Tagovi: Brak, ljubavni problemi, muško-ženski odnosi, Preljuba, Veza
Najnoviji komentari
 • t
  tatjana

  Dozivela sam najvecu izdaju u braku od strane supruga. U braku sam 10 godina imamo dva sina a on je pogazio nesto najsvetije na svetu porodicu jer je izbrao vezu i vodio dvostruki zivot sa koleginicom kojoj je bio direktor. Toliko lazi je izmisljao da radi i da je preopterecen poslom a razlog je bio samo ona doticna sa posla. Otisao je toliko daleko da je ss njom isao na letovanje a nas lagao da je s prijateljem. Maltretirao nas je zapostavio totalno a vreme je provodio pisuci poruke i mejlovekafa se vrati sa posla. Urlao je na nas a natocito na pitanja da li je snjom. Dobila sam pismo fa je snjom hteo je fa se razvede pa je odustao a vrh je postigao kada je pobegao u drugi grad a nju ostavio trudnu. Ona me je srela i sve ispricila a nakon toga je i izhubila dete. Pala sam posle ove izdaje nicim izazvanetotalno. ZIvim zbog dece a s njim jos nista nisam resila. Nemam poverenja a mislim i da je povratnik i da opet isto radi. Sta da radim posavetujte me hvala

 • M
  Mala od skandala

  Niko Bitan,sad mi lakse hahaha

 • N
  Niko bitan

  Mala, ako se dopisujes samnom, naravno ne :-D

 • A
  Adam

  Dude, diskrecija zagarantovana. Drugacije ne znam.

 • M
  Mala od skandala

  Jel se pod prevaru podrazumeva i razmena SMS,catovanje?????

pratite nas na viber-u Pogledajte sve komentare

Vesti

Sport

foto dana

Jetset

video dana

Zanimljivosti

Život & Stil