ZAVIRITE MU U GAĆE: Kakvi testisi, takav otac

Ukoliko vas kopka kakav bi vaš partner bio u ulozi oca vaše dece, izmerite mu testise. Kako se tvrdi u najnovijoj studiji, muškarci s manjim testisima su bolji roditelji

  • 16

Pogledajte mu testise i saznajte da li će biti dobar tata! Istraživači su otkrili kako su očevi s manjim testisima više uključeni u vaspitanje i podizanje dece i pažljiviji su prema njima.

Prethodne studije sugerisale su da pad testosterona može da smanji seksualni nagon. Srećom, sva ta energija preusmerava se na potomstvo. Ovo je povezano s evolutivnom hipotezom nazvanom “Teorija istorije života” u kojoj se navodi da se parenje i roditeljstvo takmiče za ograničenu energiju, koju životinje troše na reprodukciju.

Dr Džejms Rilling s Atlanta Emori univerziteta odlučio je da istraži povezanost između veličine testisa i roditeljstva kod muškaraca. Veličina testisa povezana je s produkcijom sperme i nivoom testosterona.

Njegov tim analizirao je 70 očeva, starih između 21 i 43 godine, koji imaju mlađu decu. Izmerena je veličina njihovih testisa i urađena magnetna rezonanca kako bi se pratila aktivnost u delu mozga koji implicira roditeljsku motivaciju, dok je muškarac gledao fotografiju svog deteta, deteta stranca i nepoznatog odraslog čoveka.

Očevi su odgovarili i na pitanja koja se tiču zdravstvenog stanja dece i koliko pažnje posvećuju svojim mališanima pred spavanje. Istraživači su otkrili da je veličina testisa kod očeva negativno povezana s područjem mozga koji se aktivira kada gleda slike svog deteta. U studiji nisu naveli precizne mere “malih” i “velikih” testisa.

Zaključeno je da su muškarci koji imaju manje testise emotivnije reagovali na slike svoje dece i su uključeniji u njihov život. Dakle, ukoliko vaš partner preskoči po koju strastvenu noć, nemojte mu zameriti. Samo mu je proradio roditeljski instinkt.


(Telegraf.rs / kliX.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lara

    11. septembar 2013 | 14:35

    Ne zapuštam ja moga muža. Taman posla da mu pretegnu. Pratim situaciju i reagujem redovno.

  • N.M

    10. septembar 2013 | 13:42

    Za vecu glupost odavno nisam cuo!

  • Sumadinac

    10. septembar 2013 | 16:27

    Najlošiji je otac onaj koji nema m...a.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA