TEHNO-OPSESIJA: Ženama mobilni važniji od seksa

Verovali ili ne, više od polovine pripadnica nežnijeg pola pre bi se odreklo ljubavi i strasti nego pametnog telefona, a nisu retke ni one koje čak ni u WC ne idu bez svog "sokoćala"

  • 7

Da je žene ponekad zaista teško razumeti, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja o njihovom odnosu prema tehnologiji. Polovina ispitanica reklo je da bi se pre odreklo na mesec dana seksa, nego pametnog telefona. Isto tako, većina je priznala da im je njihov afon ili android draži od bliskosti s drugom osobom.

Svaka dvadeseta dama je do te mere zaljubljena u svoj uređaj da, umesto da zagrli svog partnera, uveče zaspi sa smartfonom u svom naručju. Nisu retke ni one koje kupuju vodootpornu futrolu samo da bi mogle da čak i pod tušem da vide šta ima novo na Fejsbuku ili Tviteru.

U ovoj poražavajućoj studiji učestvovalo je 3.538 žena koje su odgovarale na tridesetak pitanja o svom odnosu i navikama u odnosu na mobilne telefone. Čak 76 odsto ispitanica nisu u stanju da se suzdrže da ne pogledaju u telefon barem jednom u sat i po vremena. Međutim, one su još i super, pošto ostale to čine na svakih 15 minuta!

Ono što je posebno čudno jeste što je samo 27 odsto učesnica u istraživanju reklo za sebe da su zavisne od savremenih sredstava komunikacije. A opet, čak 71 odsto dama ni u ludilu ne bi želelo da se ponovo vrate u život u eri pre interneta.

Jedna od njih smatra da bi “trebalo da se pomirimo s tim da živimo u robotizovanom svetu”, dok jedna druga veruje da "svako ko prečesto boravi na mreži mora da je izgubio veru u ljude”.


Nažalost, istraživanja pokazuju da je većina nas do te mere “navučena” na društvene mreže i druge onlajn sadržaje, da je samo 24 sata odvojenosti od interneta dovoljno da se javi teška zavisnička kriza.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    12. decembar 2013 | 11:43

    Pa naravno kad bez mobilnog ne moze da ugovori sex:)

  • andrea

    12. decembar 2013 | 13:38

    Ma jeste evo ženama je sve bitnije od seksa.Po istraživanjima žene nikako ne vole seks.One to rade onako,iz dosade,a ne što vole.

  • Detlic Pera

    12. decembar 2013 | 13:02

    Ne znam sta je u pitanju, mozda zato sto vibrira?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA