LJUBOMORA: Čak i kad je osnovana, ne znači kraj

Crv sumnje oba pola navodi na proveravanje svog partnera. Međutim, iako su žene sklonije "njuškanju", njih 60 odsto ne bi ostavilo muža čak ni nakon što otkriju da su prevarene

  • 1

Ukupno 36 odsto žena i 24 odsto muškaraca bilo je ubeđeno da ih je voljena osoba prevarila, a mnogi od njih odlučili su da provere da li njihova ljubomora ima osnova. Ipak, više od polovine učesnika u ispitivanju koje je sprovela advokatska firma "Slater & Gordon" priznalo je da nisu pronašli ništa što bi opravdalo njihove sumnje.

Većina žena počela je da proverava partnera nakon promene u njegovom ponašanju ili zbog "ženske intuicije", dok su muškarci rekli da su postali sumnjičavi jer su njihove drage bile odsutne i izbegavale su seks. Svaka deseta žena pozvala je kancelariju svog muža, kako bi proverila da li je zaista tamo kada je rekao da će biti, a svaka šesta proveravala je "history" na njegovom kompjuteru.

 

Međutim, čak i ako nađu dokaze da ih partner vara, šest od deset žena neće ostaviti muža. Svoja otkrića 70 odsto sačuvaće samo za sebe. Svaki peti ispitanik priznao je da su nakon otkrivanja preljube postali paranoični, depresivni i da je ovo saznanje značajno uticalo na njihovo opšte duševno stanje i zdravlje.

- U devedesest slučajeva bračnih parova koji su došli kod nas i zatražili razvod, jedno od njih imalo je problema s poverenjem u voljenu osobu. Ponekad su imali osnova za svoje sumnje, ali nedostatak poverenja predstavlja jedan od glavnih problema koji klijente navode na okončavanje braka. Bez poverenja, ljudi mogu da budu strašno nesrećni - ispričala je porodični advokat Kalil Anvar.

Prema njenom iskustvu, jednom kad poverenje nestane, nastupaju sumnja i paranoja.

- Stalno ponavljanje razočaranja i izdaje nevernog partnera vodi do nezdravog stanja psihe, a to dalje vodi situaciji da jedna od strana oseća da mora da okonča vezu. Razvod je, nažalost, u takvim slučajevima uglavnom neizbežan - zaključila je Anvarova.


(Telegraf.rs / 24sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinisa Grgic

    3. januar 2014 | 09:24

    Po meni skup najgorih ljudskih mana i kompleksa.Jest' da se najviše ispoljava u ljubavnim vezama,ali je ima i u ostalim ljudskim odnosima.Negdje sam čak pročitao da je odnedavno definirana kao duševna bolest.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA