Nećete verovati šta najpre izaziva impotenciju!

Kada budete saznali razlog zbog kojeg dobar deo muškaraca gubi želju za seksom u najmanju ruku ćete biti zbunjeni

  • 11

Svakom momku, pre ili kasnije, s vremena na vreme krene da se događa da omane u krevetu. Međutim, znate li kakvi tipovi muškaraca najmanje uživaju u seksu?

Do sada se verovalo da dolazak bebe na svet smanjuje želju za seksom samo kod žena. Nova studija otkrila je da i očinstvo i te kako utiče na muški libido.

Pripadnici jačeg pola koji se trude da budu što bolji očevi zapravo manje uživaju u seksu, a nakon što postanu roditelji kod muškaraca je zabeležen pad nivoa testosterona. Novopečeni očevi ređe vode ljubav, a kako se čini prema rečima naučnika, što su bolji očevi to manje uživaju u seksu.

Za potrebe studije, profesor Li Getler s “Notre Dame” univerziteta u Indijani pratio je životnu situaciju i nivoe hormona kod 433 muškarca sa Filipina. Otkrio je da muškarci s višim nivoom testosterona imaju veće šanse da postanu očevi. Međutim, nakon rođenja deteta, nivo muških polnih hormona opada, a samim tim i potreba za seksom.

Doktor Getler zabeležio je i povećano lučenje hormona prolaktina, koji se obično povezuje sa dojenjem, naročito kod muškaraca koji se više posvećuju roditeljstvu. Veruje se da ove promene u hormonskom statusu muškarcu omogućavaju da bolje razume bebine potrebe.


- Žene prolaze kroz određene biološke promene za vreme trudnoće i nakon porođaja, a dugo vremena se smatralo kako je uloga očeva u svemu tome zanemarljiva. Međutim, činjenica je da nisu samo majke zadužene za roditeljstvo. Smatram da je priroda oblikovala mušku fiziologiju tako da bi im pomogla da se što bolje brinu za decu – rekao je doktor.

On objašnjava da opadanje libida može da predstavlja način na koji se priroda pobrinula da novopečeni očevi ne zastrane i ne potraže novu partnerku. Ipak, smanjena želja za seksom ne traje zauvek, pa se muškarci u svoje prirodno stanje i seksualnu formu vraćaju u roku od godinu ili dve dana.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gongo

    17. februar 2014 | 15:32

    Zorica @ pratim tvoje komentare iz kojih se može zaključiti da ti ne voliš muškarace. Verovatno voliš žene?

  • Maša

    17. februar 2014 | 17:43

    Zorice,pa ti se i u k.,.c razumeš!!!

  • маштакажеш

    17. februar 2014 | 18:07

    Zorica,Nudim ti besplatno da proveriš SRBINA,muž tí može gledati,čisto onako da se edukuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA