Zašto muškarci i žene ne beže iz loših veza?

Postoji jedna stvar koja ljudima uliva strah u kosti i zbog koje čak pristaju i na manje od željenog samo kako im se ne bi dogodila. Naravno, reč je o strašnoj i neželjenoj samoći

  • 3

Strah od samoće je najveći strah koji u određenim godinama pogađa pripadnike oba pola. Za njih je pojam samoće toliko strašan, da zbog njega u velikoj meri pristaju na kompromise na koje ranije nisu hteli ni da pomisle i dele svoj život sa nekim ko im zapravo nije dovoljno dobar.

Mnogi ljudi prosuđuju i rasuđuju da je bolje biti u lošoj vezi ili braku, nego ostati zauvek sam. Ovo se naročito pripisuje ženama koje, nakon što napune tridesetu, osećaju pritisak godina i strah da im biološki sat polako zakazuje.

Ukoliko ste se i vi nekada osetili slično, morate da znate da okolnosti u kojima se nalazite u velikoj meri ne određuju vaš život, već ste jedini kreator i lider sopstvenog života vi sami.

Stoga, ne pristajte na manje od onoga što vas usrećuje. Jedino tako ćete se osećati živim, a to je i jedini način da ovaj život iskoristite najbolje što treba. Verujte u sebe, težite svojim idealima i, kako psiholozi tvrde, nesumnjivo je da ćete ih tada i naći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA