Upoznajte osam tipova ženskog orgazma

Poznato je da žene uglavnom imaju problema sa doživljavanjem orgazma, ali malo je onih koji znaju da pripadnice nežnijeg pola mogu da ga dožive, ni manje ni više, nego na osam načina

  • 10

Orgazam je u ženskim krugovima škakljiva tema, s obzirom da mnoge dame kubure s ovom tematikom. Žena koja tokom svakog seksa može da doživi vrhunac je izuzetna retkost. Više je onih dama koje uglavnom moraju da se pomuče da bi li ga dostigle, ili štaviše, da dobro uposle svog partnera.

Ipak, fenomen zvani ženski orgazam je s druge strane poprilično fascinantna pojava o kojoj čak ni mnoge dame ne znaju dovoljno. Sigurni smo da niste ni sanjali o tome da postoji čak osam tipova orgazma kod žena i pravo je vreme da se upoznate s tim. Nakon toga verujemo da će dostizanje vrhunca biti uveliko lakša stvar.

KLITORALNI ORGAZAM

Orgazmi klitorisa su najčešći i obično najsnažniji. Većina žena treba neke vrste stimulacije klitorisa, kako bi mogle da dožive orgazam. To može da bude ručna ili oralna stimulacija. Neke se žene lakše uzbude prilikom nežnih, mekanih dodira nakon kojih slede snažniji i brži pokreti. Drugima više prija samo nežan ili samo snažan pritisak. Pitajte je šta joj se sviđa ili je posmatrajte dok to sama radi.

Vodite računa o tome da većina žena doživi orgazam prilikom ručne odnosno oralne stimulacije klitorisa, a ne prilikom penetracije. Ako žena želi vaginalnu penetraciju dok stimulišete njen klitoris, najprimereniji je položaj kada je žena gore.

G-TAČKA ORGAZAM

Dr Beverli Vipl savetuje da vaginu posmatrate kao sat, pri čemu dvanaestica pokazuje prema pupku. G-tačka se obično nalazi između jedanaestice i brojke jedan. Za razliku od klitorisa, koji štrči iz vagine, G-tačka leži iznad vagine koja okružuje ureter i jedva se vidi kada žena nije uzbuđena. Pokušajte je naći s prstom ili koristite posebno oblikovan vibrator. Da biste je stimulisali tokom penetracije, koristite sledeće položaje - s leđa, žena gore (okrenuta leđima ka vašem licu) i muškarac gore (žena pri tom položaju drži noge preko vaše ruke ili ramena).


VAGINALNI ORGAZAM

Taj orgazam teče istim putevima nerava kao orgazam G-tačke. Sada kada znate da je klitoris mnogo veći nego što se čini, jer njegovi kraci sežu u unutrašnjost uzduž vaginalnih zidova, verovatno shvatate da žene mogu da dožive i vaginalni orgazam.

TEHNIKA KOITALNOG ZADOVOLJENJA

Ta tehnika zahteva zadovoljavanje dva dela genitalija - njenog klitorisa i područja stidne kosti na dnu vašeg penisa. Muški stidni predeo prekriven je debelim tkivom, pa tu nisu samo tvrde kosti. Ako je muškarac dovoljno duboko i održava kontakt između svoje kosti i njenog klitorisa, žena može da postigne orgazam uz nežne talasaste kretnje. Tako održava kontakt sa njenim klitorisom i dodatno je stimuliše sa penetracijom. Tipično guranje van i unutra u ovom položaju ne donosi dovoljno stalnog kontakta sa klitorisom, da bi kod većine žena dovelo do orgazma.

ORGAZAM GRLIĆA MATERICE

Kod nekih žena dubok i stalan pritisak na grlić materice može da dovede do vrhunca. Uz taj pritisak se stimulišu živcu unutar karlice što je uglavnom okidač orgazma.

ORGAZAM URETRA

Nekim ženama prija stimulacija uretra. Na kraju krajeva, sa tri strane okružen je telom klitorisa. Ureter se nalazi između klitorisa i ulaza u vaginu. Stimuliše se tokom guranja prilikom seksa, a takođe i oralnom i ručnom stimulacijom gde možete da koristite usmerenije pokrete na manjem području.

PRSTI KAO POKRETAČ ORGAZMA

Neke žene tvrde kako ih lizanje i ručna stimulacija dojki i bradavica toliko uzbudi da dožive vrhunac. To samo dokazuje osetljivost kože i snagu naših misli.

STIMULACIJA CELOG TELA

Neke žene kažu da ih stimulacija celog tela može dovesti do orgazma. Stvarni se orgazam zaista dešava u karlici, a izazvale su ga vaše ruke, prsti i jezik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nnnnnnnnn

    25. februar 2014 | 20:31

    orgazam je u zenskim krugovima sve,samo ne skakljiva tema

  • Drug

    25. februar 2014 | 22:46

    Kad je liznes dole a ona ispusti sok kao narandza kad se cjedi to je vrh!

  • °°°Dejan°°°

    25. februar 2014 | 17:32

    Najbolje sastaviti sve u jedan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA