≫ 

Otkriveno šta sve tačno utiče na želju za seksom kod žena i kako je povećati

Smanjen libido kod jednog od partnera može da bude veliki problem u vezi

  • 14

Sve je u redu dok ste na početku veze i dok varnice postoje i sa jedne i sa druge strane, ali onda uskoro nastupa period kada se partneri već dovoljno poznaju pa onda na videlo izbija pravi libido koji imaju.

Objavila je fotografije svojih opuštenih i pljosnatih grudi kako bi svima pokazala kako one zaista treba da izgledaju (FOTO)

Nekad je teško biti sa nekim jer nemate istu želju za seksom. Dok on želi da imate seks svaki dan i to nekoliko puta dnevno, vama seks nije na listi prioriteta. Razlog za to je možda jednostavna razlika u libidu jer niste dovoljno seksualno uzbuđeni.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Mnogi pričaju o tome šta je zapravo normalan nivo seksualne uzbuđenosti, ali tako nešto zapravo ne postoji. Ipak, naša želja za seksom nije nasledna, ali zavisi od više faktora.

Doktor Rajan Pasternak istakao je da na nivo našeg uzbuđenja utiče više različitih faktora.

- Uzbuđenost je individualna i zavisi od miksa biologije, neurologije, psihologije i socijalne interakcije, rekao je on.

Radi se o nivou hormona testosterona i dopamina koji vremenom raste i opada.


Foto-ilustracija: Profimedia

- Nivo hormona zavisi od jajnika, adrenalina i od aktivnosti enzima koji se nalaze u ćelijama koje estrogen mogu da pretvore u testosteron. Upravo hormon testosteron igra važnu ulogu u ženskom libidu, istakao je Majkl Ingber iz Centra specijalizovanog za žensko zdravje.

Ovo je jedan od razloga zašto kod žena koje koriste kontraceptivne pilule dolazi do smanjenja želje za seksom, piše net.hr. Pilula u sebi nema testosteron pa se libido smanjuje, a ista je situacija i kod antidepresiva koji smanjuju nivo dopamina u mozgu. Ukoliko vas zabrinjava nedostatak želje za seksom uvek možete da se posavetujete sa vašim ginekologom.

Daljinac

(M.Krstic/m.krstic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    8. februar 2018 | 22:00

    Ja volim sex posle svadje

  • Marko cg primorje

    9. februar 2018 | 13:13

    Milijana gorska vilo s tobom bi mi lijepo bilo..vec mi srce zarko zudi a pohota tijelo budi

  • Marko cg primorje

    8. februar 2018 | 19:20

    Milijana premlad sam ja za tebe nisam sigurad da bi izdrzala svu moju snagu i nezajazljivost gorskog vuka kad uhvati plijen..mada god nisu bitne ako zara ima vatra ce se rasplamsati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA