Ovo je jedini način da prepoznate da žena ima orgazam

Činjenica je da 70 procenata žena doživi orgazam tokom svakog petog seksualnog odnosa

  • 8

Niko ne voli da čuje da mu partner glumi orgazam, ali činjenica je da 70 procenata žena doživi orgazam tokom svakog petog seksualnog odnosa. Znate li kako da prepoznate pravi ženski orgazam?

Većina će se složiti da je glumljenje orgazma glupost koja ne koristi nikome, jer partner neće ni znati da nije "zadovoljio", a onaj ko glumi smanjuje šanse da ga sledeći put doživi s istim partnerom.

Iskusni švaler tvrdi: Pomoću ove 4 fore možeš da varaš do mile volje, a da te devojka nikad ne uhvati

Dok oko 30 procenata žena nema problema sa redovnim doživljavanjem vrhunca, ostalih 70 procenata ga doživljava mnogo ređe - otprilike tokom svakog petog seksualnog odnosa, s tim što postoji čak 15 procenata žena koje otkrivaju da nikad nisu doživele seksualni vrhunac ili su to doživele tek jednom do dva puta u životu.

Ipak, studije pokazuju da je preko 90 procenata žena u nekom trenutku odglumilo orgazam, najčešće da ne povrede partnera.

Da li ste alergični na seks? 7 znakova koji upozoravaju da možda jeste

To ne zvuči tako neobično ako se spomene činjenica da oko 20 procenata muškaraca veruje da su toliko dobri ljubavnici da njihova partnerka ne mora da glumi, odnosno da je nemoguće da je ne zadovolje i da ih slaže.

Foto-ilustracija: Profimedia / Kako prepoznati ženski orgazam?


Znak orgazma

Uopšteno, jasni znaci orgazma su grčenje mišića - najčešće vaginalnih, što izaziva osećaj da je "žena uža tamo dole". Takođe, mogu da se pojave i grčevi u nogama. Kod pojačanog intenziteta stimulacije u kojima njen dah postaje kratak, a uzdasi glasniji, nakon postizanja pravog orgazma ona će zastati, jer će joj trebati bar  nekoliko sekundi za oporavak. Velikom broju žena će nakon orgazma pocrveniti deo prsa iznad dojki gde je koža tanka, to se dešava zbog navale hormona.

To što glumi ne znači da ne uživa

Čak i ako ona glumi orgazam, to nipošto ne mora značiti da ona ne uživa u seksu. Naime, istraživanja pokazuju da je kod žena najveća aktivnost u centrima za užitak u mozgu za vreme seksa, odnosno "na putu do orgazma", dok neposredno pre samog vrhunca aktivnost naglo pada. S druge strane, kod muškaraca je aktivnost u tim delovima najveća upravo za vreme same ejakulacije.

Daljinac

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duck

    10. april 2018 | 11:52

    A ova moja tvrdi da joj je to crvenilo kad se vrati iz grada ovih dana neka alergija...

  • Jasna

    10. april 2018 | 19:36

    To sto zena nikada nije dozivela orgazam ne znaci da ne uziva u sexu....

  • M

    10. april 2018 | 07:58

    Ako je odglumila orgazam,to znaci da nije ni uzivala nego to radi samo na silu,to je logicno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA