Ne dajte joj to da jede: 8 namirnica koje ženama smanjuju želju za seksom

Hrana ima veliki uticaj na libido muškaraca i žena pa je vrlo bitno koje će se namirnice naći na vašem meniju

  • 4

Ako vam seksualni život u poslednje vreme pati zbog smanjenjog libida, možda bi trebalo da određene namirnice izbacite iz ishrane. Hrana ima veliki uticaj na libido muškaraca i žena pa je vrlo bitno koje će se namirnice naći na vašem meniju ako želite više akcije pod čaršafima.

Polako, to nisu lopte! Evo kako da se igrate sa njenim grudima

Ovo je 8 namirnica koje treba da zbegavate da biste imali jači libido: 

1. Soja

I dok unos soje u organizam osigurava dovoljnu količinu minerala, vitamina i vlakana, ova namirnica nije idealna za seksualnu funkciju. Konzumacija velikih količina soje povećava proizvodnju estrogena, hormona koji je "kriv" za manjak seksualne želje.

Foto: Pixabay.com

2. Žvakaće gume (mentol)

Žvakaće gume u sebi sadrže mentol koji je jedan od krivaca za ubijanje seksualne želje. Mentol smanjuje nivo testosterona, hormona odgovornog za seksualnu želju kod žena i kod muškaraca, što u konačnici dovodi do smanjenja libida. Loš zadah možete rešiti i kašičicom limunovog soka, umesto žvakom.

Foto-ilustracija: Profimedia.rs

3. Zobena kaša

Dobro je poznato da zobena kaša čini zdrav i uravnoteženi doručak. Ali, da li ste znali da prevelika količina zobene kaše može smanjiti libido? Osim toga zobena kaša je bogata vlaknima koja mogu izazvati neprijatne gasove pod čaršavima. To ne želite, zar ne?


Foto-ilustracija: Profimedia

4. Mlečni proizvodi

Nemate želju za seksom, a redovno jedete mlečne proizvode? Možda u tome leži vaš problem! Prema naučnim istraživanjima, mlečni proizvodi narušavaju prirodnu ravnotežu hormona u telu i negativno utiču na libido. Ako ne možeš bez mleka, sira, sladoleda i ostalih mlečnih proizvoda, pokušajte da njihovu konzumaciju ograničite na tri puta nedeljno.

Foto-ilustracija: Profimedia

5. Prženi krompirići

Znamo da su prženi krompirići ukusni i primamljivi i da im je teško odoleti, ali ako su se vaše seksualne aktivnosti proredile, vreme je da ih izbacite iz ishrane. Prženi krumpirići obiluju trans-mastima koje negativno utiču na nivo testosterona, a samim tim i na libido. Izbacivanjem ove namirnice brzo ćete osetiti rezultate u spavaćoj sobi, a dobro će delovati i na vaš struk!

Foto: Pixabay.com

6. Alkohol

Alkohol će vam možda pomoći da se opustite prilikom seksa, ali samo i isključivo u malim količinama! Prevelike količine alkohola ne samo da nisu dobre za zdravlje, nego dovode i do erektivnih problema i otežavaju postizanje orgazma. Imajte to na umu kad posegnete za čašom više.

Foto: Pixabay.com

7. Tonik

Stiže loša vest za sve ljubitelje tonika i kombinacije tonika i džina, tonik smanjuje libido! Tonik u svom sastavu ima kinin, biljni sastojak koji mu daje karakterističan gorkasti ukus, a upravo taj sastojak može smanjiti nivo testosterona.

Foto-ilustracija: flickr/Randi Boice

8. Energetski napitci

Za dobar seks je potrebno dovoljno energije, a energetski napitci su odličan izbor za kratkotrajnu navalu energije. U čemu je onda problem? Energija koja se dobija od ovih napitaka je kratkog trajanja, pa je vrlo verovatno da nećete postići vrhunac. Osim toga, previše šećera kojim ti napitci obiluju mogu smanjiti nivo testosterona u organizmu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

(Telegraf.rs / Izvor: miss7.24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA