Obrezani ili neobrezani penis: Ovo su 3 najveće razlike

Da li je jedina razlika samo optičke prirode?

  • 27

Obrezivanje je skoro sigurno svima poznato kao običaj kojim se u nekim religijama obeležava ulazak deteta u svet odraslih (judaizam, islam). U SAD-u je obrezivanje "u trendu" i mnogi roditelji podvrgavaju tom operativnom zahvatu decu zbog higijenskih i estetskih razloga. Naime, kod obrezanog penisa se ispod kožice ne sakuplja bela nakupina nečistoće (tzv. smegma), a mnogi veruju da je obrezani penis jednostavno lepši.

U ovim godinama ste najjači u seksu: Iznenađujuće, ali isto je za oba pola

Ovo su 3 najveće razlike među obrezanim i neobrezanim penisima: 

1. Razlika kod seksa

Mnogi tvrde da obrezani muškarci kasnije ejakuliraju. Argument je da je glavić, nakon što se oslobodi, manje osjetljiv. Dakle, penis obrezanih muškaraca "vremenom očvrsne". Međutim, nema naučnih dokaza za takve tvrdnje. Zapravo, istina je potpuno drugačija: većina muškaraca ne primeti razliku u seksualnom životu nakon obrezivanja. Jedina razlika je optičke prirode.

2. Razlozi za obrezivanje

Kao što je već rečeno, za obrezivanje postoje kulturološki ili medicinski razlozi. Ako muškarac pati od suženja kožice, seks, pa čak i mokrenje mogu za njega biti bolni. Za takve slučajeve je obrezivanje potrebno iz medicinskih razloga.

3. Da li je obrezani penis stvarno "čistiji"?

Često se higijena navodi kao razlog za obrezivanje. Pošto nema više kožice, ne mogu se sakupljati bakterije ispod nje. Nije sto posto dokazano da li otklanjanje kožice sprečava prenošenje polnih bolesti. Jedno je jasno: obrezan ili ne, ako se muškarac redovno pere - u prednosti je.

Bilo kako bilo, sve je stvar izbora samog muškarca

Daljinac

(Telegraf.rs / miss7.24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasilije

    2. maj 2018 | 03:45

    Pa da je to sve tako Bog bi stvorio čoveka sa obrezanim nebi ga stvorio ovakvog kakav je.

  • Klimt - Bec

    5. maj 2018 | 01:14

    Za dobar seks potrebno je zelja oba partnera, muskarac je taj koji mora da se potrudi da zenu dovede do vrhunca! Na koji nacin? Pa pocnite komplimentima i dodirivanjem, zene vole paznju koja joj daje snage i samopouzdanja da se polako opusti. Dajte joj do znanja da vam je stalo da cinite ono sto ona voli, uzvrati ce vam na isti nacin! Samo nemojte odmah leci preko nje, i hajmo ori budjo.. A sto se tice penisa, nije sve u tome dali je kalemljen ili ne! Na protiv seks je Umetnost, a naj bolji je kada su partneri opusteni i imaju poverenja jedan u drugog. Tako da mu tokom odnosa moze sapnuti i izraziti zelju, ono sto u tom momentu zeli od partnera!

  • Maja

    4. maj 2018 | 22:33

    Glasam za obrezane. Moji raniji momci su bili neobrezani, sadasnji decko je obrezan, to je uradio iz medicinskih razloga, i moram da priznam da mi se dopada i kako izgleda i najbolji seks mi je sa njim. Stimulacija tokom odnosa je najjaca od svih ranijih partnera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA