≫ 

Ne daj da te zavara: Postoji čak 6 različitih vrsta penisa, kakav je njegov?

Možda niste razmišljale o tome koliko tačno vrsta penisa postoji na svetu, ali nije loše znati

  • 21

Možda niste razmišljale o tome koliko tačno vrsta penisa postoji na svetu, ali nije loše znati. Standardni penis ne postoji, već ugrubo rečeno, šest različitih vrsta. A kako možete da ih razlikujete, pogledajte u nastavku teksta:

Mega orgazam iz Kama Sutre: Leptirica je seks poza koja će usrećiti i najzahtevnije žene

1. Opušten ili krut: veličina može varirati 

Postoji razlika između "mesnatog" i "rastućeg2 penisa. Rastući na prvi pogled deluje malo i mlohavo. Međutim, jako naraste u stanju erekcije. S druge strane, prosečni mesnati penis je u mlohavom stanju dvostruko veći od rastućeg. Međutim, u erekciji se samo malo poveća. Obe varijante važe kao najveća razlika kod muških polnih organa.

2. Natprosečno veliki ili natprosečno mali

Sigurno ste čuli razne priče o penisima većima od 20 cm. Odakle potiču te priče nikome nije poznato. Naučnici su uporedili 20 opsežnih istraživanja i došli do prosečne veličine od 13,12 cm (objavljeno u "British Journal of Urology International").

Međutim, ako je riječ o "prosjeku", sasvim je normalno da postoje i veći i manji. A na kraju krajeva, veličina je sasvim sporedna stvar. Svaki partner je drugačiji i ima drugačiju tehniku. U nekim slučajevima postoje penisi koji su potpuno izvan proseka. Stoga postoje i takozvani "mikropenisi" koji su u erekciji i u spuštenom stanju 2,5 cm.

3. Hirurški zahvati: obrezan ili neobrezan

Postoji još jedan način kako se mogu razlikovati vrste penisa – obrezan ili neobrezan! Naravno, tu nije reč o genetici, nego o kozmetici, odnosno hirurškom zahvatu.

Zašto se obrezuje penis?

Čest razlog je fimoza, kad se preko glavića penisa ne može prevući kožica. U tom slučaju je operacija potrebna kako bi penis mogao da se čisti, odnosno da se spreči nastanak bolesti zbog nemogućnosti održavanja higijene. Penis se obrezuje i zbog verskih razloga. U jednoj anketi, u kojoj su žene govorile o svojim iskustvima s obrezanim i neobrezanim muškim polnim organima, većina je preferirala seks s neobrezanim muškarcima.

(Telegraf.rs / Izvor: miss7.24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    13. avgust 2018 | 09:16

    Moj decko ima 15cm, malo je deblji, obrezan je, i po meni to je idealan penis za mene. Ranije nisam nikad bila sa obrezanim momkom, nisam ni znala kako to izgleda. Mogu reci da izgleda mnogo lepse, a i u seksu je bolji osecaj.

  • Dovla

    15. avgust 2018 | 12:45

    Samo jako i jovana@ cure ako smo u blizini lako bi moglo i da dodje do necega ako ste raspolozene. Inace sam iz pozarevca. A vas dve odakle ste i koje ste godiste? Kis za obe...

  • Lav

    13. avgust 2018 | 14:38

    Zene najbolje to izaberu u seksualnim kontaktima KO IM DOKAZE DOBAR SEKS DOVOLJAN MU JE 18DO 20 S TIM DA ZNA DA GA KORISTI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA