(VIDEO) SRPSKI MATEMATIČKI ŠAMPIONI odgovarali na pitanja iz SRPSKOG i ISTORIJE! Šta mislite, da li su znali odgovore?

Posetili smo naše genijalce koji su u žiži interesovanja zbog osvojenih medalja u Kazahtstanu. Pogledajte kakva smo im pitanja postavili

  • 20

Učenici četvrtog razreda Matematičke gimnazije iz Beograda osvojili su šest medalja (3 zlatne, 2 bronzane i jednu srebrnu) na međunarodnom takmičenju u Kazahstanu. Mi smo ih dočekali na aerodromu kao holivudske zvezde, a sada smo ih posetili i u prostorijama gimnazije.

Ekipa Telegraf Now ih je iznenadila i postavila im krajnje neobična pitanja, verujemo da nećete ostati ravnodušni kada pogledate video koji smo vam pripremili.

SLETELI SRPSKI ŠAMPIONI, PRVACI SVETA: 7 veličanstvenih sa 6 medalja u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

Međunarodna Žautikova olimpijada održala se od 13. do 19.januara, naši učenici su provodili sate rešavajući zadatke iz oblasti matematike, informatike i fizike, i na kraju se vratili prepuni medalja, a i znanja. Pokazali svetu koliko Srbija ima talenata, a takođe su osvetlali obraz Matematičke gimnazije.

Učenici škole znaju za njih, pozdravljaju ih na hodniku i prepuni su hvale za olimpijce. Ni trunke zavidnosti nema u njima, čak ih niko i ne zove "štreberima". Kako kažu, vremena su se promenila i sada onaj ko je pametan nije najgori štreber koji samo sedi kući, već najbolji drug vredan pažnje.

Imali smo dobar tajming, završili su sa nastavom baš kada smo došli. Osim što su se vratili sa medaljama oko vrata i postali "glavne face" u školi, oni se drže toga da se ništa bitno nije promenilo, osim što su ljubav prema prirodnim naukama završila slavno, i to na olimpijadi u Kazahstanu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ali, to nije sve, mi smo im pripremili i jedno iznenađenje. Umesto dosadnih pitanja spremili smo im kratak kviz iz opšte kulture, geografije, istorije, srpskog jezika (u matematiku nećemo da im se mešamo) da bismo proverili koliko su naši učenici zaista svestrani. 

Postavljali smo im pitanja od cara Dušana do Mocarta i Betovena, glavnih gradova Evrope i Gibralatarskoh moreuza. Gotovo sva su znali.

Sa nivoom znanja koji su pokazali, možemo samo da im čestitamo i zahvalimo što predstavljaju našu državu na svetskim takmičenjima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zlatne medalje iz matematike su osvojili Ognjen Tošić i Aleksa Konstantinov, dok se Aleksa Milojević okitio srebrom. Iz fizike su briljirali Mihajlo Sporić koji je osvojio zlatnu medalju i Dušan Novičić koji se okitio bronzom. U oblasti informatike najbolji su bili David Milićević koji je osvojio bronzanu medalju kao i Kosta Bizetić.

Momci hvala!

(I.Lazić/ J.Milivojević)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lols

    21. januar 2016 | 23:24

    Posaljite ih u neki rijaliti nebi li se ovaj narod opismenio i otvorio oci..bravoooo momci

  • LudZbunjen

    21. januar 2016 | 22:24

    Bravo obećana plata sa fakultetom 30,000 din

  • Dragutin

    21. januar 2016 | 23:06

    Najbolji medju najboljima profesor Marinkovic! Svaka cast deco!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA