≫ 

OVA BEOGRADSKA BAŠTA KRIJE PRIČU OD KOJE ĆETE SE NAJEŽITI: Švajcarski ambasador vas vodi kroz MAGIČNI VRT!

Kroz jedan od najposebnijih i najlepših vrtova u Beogradu provodi nas ambasador Švajcarske u Beogradu, Žan Danijel Ruh

  • 3

Sredinom devedesetih u Srbiju je stigao novi švajcarski ambasador, Benoa Žuno. Usred kovitlaca ratova, gledajući u nebo i prateći helikoptere koji su donosili ranjenike iz Bosne u Srbiju i preletali preko Senjaka, Žuno je dao sebi zadatak da uradi nešto posebno.

I uradio je nešto zaista posebno: Stvorio je baštu kakva ne postoji u Beogradu, u rezidenciji u kojoj je živeo, a u kojoj i danas žive ambasadori Švajcarske. Baštu koja mnogo govori o Srbiji, o našim izborima u prošlosti, o našim demonima, greškama, stranputicama. Put ka ratu i miru, prolazak kroz čistilište, put u raj i pakao. I svuda unaokolo, heroji. I "heroji". Prolazeći kroz ovu baštu, svako ko je preživeo devedesete ima utisak da ih ponovo proživljava.

A rane su još tako, tako sveže...

Kroz jedan od najlepših vrtova u Beogradu specijalno za čitaoce Telegrafa i prve internet televizije u Srbiji, T Now, provodi nas ambasador Švajcarske u  Beogradu, Žan Danijel Ruh. 

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nana

    21. jun 2016 | 14:24

    Lepo

  • Fiona

    21. jun 2016 | 16:48

    Poučno.

  • Mirko&Slavko.

    21. jun 2016 | 18:33

    A ja mislio,sada će nam pokazati,paprike,paradajz,mladi luk,peršun,salatu... Ovo je park.Ukras kuće.Od njega se ne živi.Bašta ,hrani ukućane.Dođita da vidite moju baštu od koje živimo.Mi nemamo bazen,i divne ukrase koje oni imaju u ambasadi.A isto uživamo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA