Australija uočila dva nova objekta nestalog aviona?

- Pre par minuta (malezijski) premijer primio je poziv od premijera Australije, koji ga je informisao da je australijski avion locirao dva objekta u australijskoj oblasti za pretragu, jedan kružni i jedan pravougaoni - rekao je ministar Hišamudin Husein

  • 1

Australijski avion je uočio dva objekta tokom potrage za nestalim malezijskim avionom u južnom delu Indijskog okeana i upućen je tamo brod radi istrage, saopštio je danas ministar saobraćaja Malezije.

- Pre par minuta (malezijski) premijer primio je poziv od premijera Australije, koji ga je informisao da je australijski avion locirao dva objekta u australijskoj oblasti za pretragu, jedan kružni i jedan pravougaoni - rekao je ministar Hišamudin Husein, prenela je agencija AFP.

Kineski avion uključen u potragu primetio je danas dve bela objekta kvadratnog oblika u Indijskom okeanu, oblasti gde postoji satelitski snimak o mogućim ostacima nestalog malezijskog aviona, dok su Sjedinjene Američke Države uputile specijalizovani uređaj za detekciju crne kutije iz letilice.

Ranije danas, Kinesko Ministarstvo inostranih poslova saopštio je da kineska vlada ne može da potvrdi da objekti koje je uočio kineski avion uključen u potragu za nestalim malezijskim avionom imaju vezu sa tom letelicom.

Avion Boing 777 na letu MH370, u kojem je bilo 239 putnika, izgubio je kontakt sa kontrolom leta jedan sat po poletanju iz Kuala Lumpura 8. marta.

Više od 20 država učestvuje u potrazi za avionom, a većina putnika u nestalom avionu su kineski državljani.

(Telegraf.,rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poni

    24. mart 2014 | 12:48

    E treći milenijume i čudesa od tehnike,čak i da je neko kojim slučajem preživeo davno bi umro od gladi i žeđi ili bi ga pojele ajkuke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA