SRPSKI RUKOMETAŠ U LIBIJI: Ako izgubite, pobićemo vas!

Po dolasku u Libiju, gde je otišao da igra za klub Al Naser iz Bengazija, rukometašu Nikoli Mitroviću (21), uzeli su pasoš, a trener mu je objasnio da se poraz plaća smrću

  • 31

Nikola Mitrović (21), rukometaš iz Leskovca, posle sedam meseci igranja za libijski klub Al Naser iz Bengazija, jedva je odande pobegao spasavajući živu glavu.

Odamh po dolasku u Libiju uzeli su mu pasoš, a trener mu je objasnio da se poraz plaća smrću. Platu za te mesece igranja takođe nije primio, piše Informer.

- Odmah na početku, trener, koji je bio Amerikanac, rekao mi je da ne smemo izgubiti jer se za poraz ubija. Onda sam u publici ugledao navijače naoružane "kalašnjikovima" - priča Mitrović.

Trener je pobegao sa još jednim igračem, mesec dana pre Mitrovića, kada je jedan američki igrač ubijen jer je izgubio utakmicu. Ipak, on mu je pre bekstva vratio pasoš i tako omogućio povratak u Srbiju.

- Sigurno bih umro gladan da mi komšije iz zgrade Sirijci, koji su držali prodavnicu u komšiluku, nisu poklanjali namirnice. Oni su mi pomogli i da pobegnem na kraju - navodi ovaj srpski rukometaš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA