RIK podelila mandate: Naprednjaci najbrojniji u Skupštini!

Republička izborna komisija dodelila poslaničke mandate, a od ukupno 250 poslaničkih mesta najviše predstavnika u parlamentu imaće lista predvođena Srpskom naprednom strankom

  • 1

Republička izborna komisija u sredu je dodelila poslaničke mandate, a od ukupno 250 poslaničkih mesta najviše predstavnika u parlamentu imaće lista predvođena Srpskom naprednom strankom koja je osvojila 158 mandata.

 

Iza naprednjaka po broju poslanika sledi lista na čijem čelu je Socijalistička partija Srbije, sa 44 mandata, pa lista koju predvodi Demokratska stranka sa 19 poslanika i lista Nove demokratske stranke sa 18 mandata.

 

Savez vojvodjanskih Mađara osvojio je šest poslaničkih mandata, Stranka demokratske akcije imaće tri poslanika, a Partija za demokratsko delovanje Rize Halimija imaće dva prestavnika u Skupštini Srbije.

 

Među onima koji su osvojili poslaničke mandate ima i imena koja pretenduju na funkcije u novoj Vladi, ali od poslaničke funkcije ne mogu da odustanu pre konstitutivne sednice parlamenta i zvanične dodele mandata.

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    27. mart 2014 | 16:01

    I sad ove "mandate" podeliti sa 3 i to bi bilo i vise nego dovoljno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA