TUGA: Vojska hoće da žrtvuje osam nemačkih ovčara za vršenje eksperimenata!

Predviđeno je da psi mesecima budu smešteni na farmi Instituta za medicinska istraživanja na VMA kako bi se na njima izvodili eksperimenti

  • 47

Etičkom komitetu za rad sa životinjama Vojnomedicinske akademije upućen je zahtev da se odobri, kako se navodi, žrtvovanje osam nemačkih ovčara koji su rashodovani psi Vojske Republike Srbije. Naučno veće VMA, kako saznajemo, to je već odobrilo.

Naime, psi će mesecima biti smešteni na farmi Instituta za medicinska istraživanja VMA, da bi se na njima izvodili eksperimenti. U njihovu usnu duplju bio bi ugrađen stimulator koji bi pomogao da se implatant bolje primi, tako da ga organizam ne odbacuje. Postupak predstavlja vodeće terapijsko rešenje u savremenoj rekonstruktivnoj stomatologiji.

- Životinje na kojima se vrše eksperimenti su žrtve nezamislive patnje. Od trenutka kada ogled počne, za njih počinje agonija - tvrdi izvor Kurira i podseća da su u EU i Izraelu zabranjeni mnogi eksperimenti na životinjama.

Zabrana prodaje i uvoza kozmetičkih proizvoda i njihovih sastojaka, kao i proizvoda za ličnu higijenu, koji su testirani na životinjama bilo gde u svetu, stupila je na snagu 11. marta 2013.

Eksperimenti na životinjama su dozvoljeni ukoliko su opravdani, a u ovom slučaju je to vrlo problematično. Ne samo zato što je reči o psima prema kojima ljudi imaju najveću empatiju i s kojima su veoma bliski, nego i zato što su eksperimenti ove vrste već rađeni na ljudima i životinjama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuti Četnik

    30. mart 2014 | 15:16

    Zasto kad imamo pune zatvore pedofila i ostalih ?

  • DREAM

    30. mart 2014 | 15:19

    Rashodovani?Uzas!!!A sto ne reaguje drustvo za zastitu zivotinja?Vidi te oci

  • Draganstain

    30. mart 2014 | 16:52

    Bio sam "kerovođa" u JNA 1978 god.Imao sam na staranju dva vučjaka. Nisam mogao da zamislim da između vojnika i psa može postojati takva ljubav. Dan danas se sećam ovih vernih prijatelja. Neka je sramota vojsku Srbije zbog ovog zločina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA