UGRADITE SILIKONE: Od 1. maja besplatno povećanje grudi u Srbiji!

Zahvaljujući dogovoru Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Vlade Ujedninjenih Arapskih Emirata Srpkinje će od 1. maja ove godine moći će da koriste usluge korektivne hirurgije samo sa overenom zdravstvenom knjižicom, saznaje Telegraf.rs

  • 66
Devojke sa velikim grudima Foto: vasi.net

Zahvaljujući dogovoru Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje sa jedne, kao i Vlade Ujedninjenih Arapskih Emirata sa druge strane, zdravstveni osiguranici od 1. maja ove godine moći će da koriste usluge korektivne hirurgije u državnim zdravstvenim ustanovama koje su osposobljene za to, bez komplikovane procedure i samo sa overenom zdravstvenom knjižicom, saznaje Telegraf.rs.

Ovaj dogovor biće konkretizovan Ugovorom koji će biti sklopljen odmah nakon formiranja Vlade Srbije, a potpisaće ga novi premijer i šeik Mohamed bin Zajed, prestolonaslednik UAE, saznajemo u resornom ministarstvu.

- Ugovorom će biti predviđeno da za razliku od sada, mnogo veći broj korisnika RFZO-a ima pristup hirurškim zahvatima koji su do sada bili stvar luksuza i koji su bili dostupni izuzetno malom broju stanovnika naše zemlje. Zahvaljujući dobrim odnosima sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, njihovo Ministarstvo zdravlja je ponudilo široku saradnju u delokrugu estetske hirurgije, jer mnogi najpoznatiji proizvođači implatanata imaju veoma povoljne ugovore sa ovom institucijom bogate zemlje, pa će deo tih implatanata stići i na naše tržište - kaže izvor iz Vlade Srbije.

On napominje da su implatanti do sada bili osnovni problem zbog cena zahvata od nekoliko hiljada evra, tako da će u budućnosti nabavka repromaterijala za ovakve zahvate biti rešena, dok će se posebnim kreditima obezbediti plaćanje usluga samih zdravstvenih centara.

- Pretpostavljam da će najveće interesovanje biti kod žena zbog sve modernijeg povećavanja grudi i usana. Dok se to sada papreno naplaćuje, i radi se u privatnim klinikama, ubuduće će se nakon odlaska kod izabranog lekara dobijati uput za specijalistu koji će određivati da li će se i šta raditi. Jedini problem kod pacijenata može biti opšte zdravstveno stanje, jer će se procenjivati da li će hirurški zahvat uticati na eventualne druge bolesti koje pacijent ima. Drugih problema ne bi trebalo da bude. Tako da je ovo srećna vest za sve one koji žele da izvrše neku plastičnu operaciju a nisu do sada imali novac da to i učine - završava naš izvor.

(Telegraf.rs / A. Prililić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA