Od danas prenos broja u fiksnoj telefoniji

Zamena operatora, uz zadržavanje postojećeg broja, moguća je od danas po ceni od 165 dinara bez PDV-a

  • 1

Usluga prenosa broja u fiksnoj telefoniji, odnosno zamena operatora uz zadržavanje postojećeg broja, moguća je od danas po ceni od 165 dinara bez PDV-a koja se plaća operatoru kod kog se prelazi.

Protokol o implementaciji Pravilnika o prenosivosti broja u javnim telefonskim mrežama na fiksnoj lokaciji potpisali su 3. marta predstavnici Republičke agencija za elektronske komunikacije (RATEL) i operatora - Telekom Srbija, Telenor, SBB, IKOM, Invest Inženjering, Beogrid, Knight Development Support i JET TV.

Pravilnik o prenosivosti broja, koji je donet na sednici UO RATEL-a 24. juna 2011. godine, propisuje uslove koje treba da ispune operatori, pretplatnici i Agencija, pri čemu se odredbe ne odnose na operatore javne mobilne komunikacione mreže i nacionalne brojeve za usluge javne mobilne komunikacione mreže iz Plana numeracije.

Takođe, Pravilnik predviđa da pretplatnik koji je izvršio prenos broja ne može ponovo da traži prenos istog broja u periodu kraćem od šest meseci, kao i da pretplatnik od operatora primaoca broja ne može da zahteva prenošenje dodatnih usluga koje je imao kod prethodnog operatora.

Podnošenje zahteva za prenos broja operatoru primaocu broja ujedno se smatra i zahtevom za raskid ugovora između pretplatnika i operatora davaoca broja, a ugovor se raskida u trenutku isključenja broja iz prethodne mreže.

Prema članu 17. Pravilnika, operatori ne mogu pozive prema prenetim brojevima naplaćivati više od poziva prema neprenetim brojevima u istoj telefonskoj mreži, koji se upotrebljavaju za pružanje istih telefonskih usluga.

Takođe, Ugovorom o interkonekciji operatori ne mogu određivati veće cene za pozive prema prenetim brojevima, u odnosu na pozive prema neprenetim brojevima, koji se upotrebljavaju za pružanje istih telefonskih usluga.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PEDJA

    1. april 2014 | 09:42

    Da vidimo da li ce telekom sada naplacivati pretplatu za fiksni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA