Uhapšen šef ekspoziture Komercijalne banke

V.B. (54), sa beogradske opštine Palilula, se sumnjiči da je u periodu od 2009. do 2014. godine iskorišćavanjem službenog položaja u Komercijalnoj banci, sačinjavao lažne naloge o prevremenoj isplati oročenih depozita. Iz Komercijalne banke su saopštili da niko od klijenata neće biti oštećen

  • 1

Policija je uhapsila i odredila meru zadržavanja do 48 sati za V.B. (54) sa beogradske opštine Palilula, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, radeći na poslovima šefa eskpoziture u Komercijalnoj banci, saopšteno je danas iz MUP-a.

V.B. se sumnjiči da je, u periodu od 2009. do 2014. godine, iskorišćavanjem službenog položaja i prekoračenjem granica službenih ovlašćenja, sačinjavao lažne naloge o prevremenoj isplati oročenih depozita.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je na osnovu njih podizao gotovinski novac sa računa raznih klijenata u, za sada, neutvrđenom iznosu i na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist za sebe, a naneo štetu Komercijalnoj banci a.d., odnosno njenim klijentima.

Akciju su sproveli pripadnici beogradske policije, UKP Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminaliteta, a u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Iz Komercijalne banke su saopštili da niko od klijenata neće biti oštećen.

- Primenom najsavremenijeg softera, nedavno razvijenog, čiji je zadatak da otkrije transakcije kod kojih je povećan stepen rizika od mogućih zloupotreba, Komercijalna banka je uočila nepravilnosti koje ukazuju na zloupotrebu službenog položaja u ekspozituri na Trgu Nikole Pašića 7 u Beogradu. Odmah nakon toga, pokrenuta je detaljna kontrola od strane Interne revizije. Tokom trajanja interne kontrole, šef ekspoziture Banke prijavio se organima MUP-a. Banka sarađuje u potpunosti sa istražnim organima i dostaviće im sve činjenice utvrđene tokom Interne revizije - kaže se u saopštenju.

Iz ove banke naglašavaju da zbog postupka bankarskog službenika, ni Banka, ni jedan njen klijent Banke neće trpeti štetu, pošto je i ovaj, kao i drugi slučajevi osiguran i reosiguran u inostranstvu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA