Počeo 61. Kratki metar!

Poljska rediteljka Aneta Kopač otvorila je u Domu omladine 61. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, Kratki metar

  • 0

Večeras je u Domu omladine svečano otvoren 61. Festival dokumentarnog i kratkog filma, koji već 11 godina ima status međunarodnog, a ova godina je rekordna po broju prijavljenih filmova - preko 1.000!

Jedan od pratećih programa festivala je organizovan u saradnji sa Eurokanalom, a tim povodom publici se obratio izvršni direktor kanala Gustavo Vajnštajn.

- U ime Eurokanala, veoma sam ponosan što sam ovde, i želim da se zahvalim festivalu na pozivu. Posao Eurokanala je da širom Evrope prikupi najbolje produkcije i prikaže ih na jednom mestu. Jedan od naših glavnih programa ćete videti na Festivalu, Eurokanalova turneja kratkog filma - izjavio je Vajnštajn.

Aleksandra Kovač

Prateći program ,,Edinburg: Deset filmova u deset dana'' urađen je u saradnji sa Aleksandrom Kovač i Univerzitetom u Edinburgu na kome ona trenutno pohađa studije filmske kompozicije.

Publici su prikazana četiri kratka animirana filma za koja je Aleksandra komponovala muziku, a ona se zatim direktno iz Edinburga putem Skajpa obratila publici. Sa njom su bili i Džared Tejlor, šef katedre za animaciju, i Jati Durant, šef katedre za kompoziciju edinburškog univerziteta.

Zatim je na binu izašla poljska rediteljka Aneta Kopač, rediteljka filma "Joanna" koji je imao čast da otvori festival.

- Veoma mi je drago što sam ovde, drago mi je što moj film otvara festival, ali sam takođe i jako nervozna. Zamolili su me da uradim jednu jako važnu stvar, a to je sledeće: Dame i gospodo, šezdeset prvi Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma je otvoren - svečano je izjavila rediteljka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA