PREMIJER MALEZIJE: Ne odustajemo dok ne pronađemo nestali Boing

- Svakoga dana, od sitnih informacija, rekonstruišemo sliku. I svakoga dana, znamo malo više o tome šta je moglo da se dogodi na tom kobnom letu - rekao je premijer Nadžib Razak

  • 4

Premijer Malezije Nadžib Razak danas je izjavio da njegova zemlja neće stati dok ne bude razrešena misterija leta MH370, o kojoj se ništa ne zna ni mesec dana od nestanka aviona, uprkos međunarodnim potragama.

- Želimo da nađemo odgovore. Želimo da utešimo porodice i nećemo stati dok odgovori ne budu pronađeni - rekao je Razak tokom posete centru za operaciju potrage za nestalim avionom u australijskom Pertu, odakle poleću brodovi i avioni uključeni u potragu.

Uprkos tome što su plutajući objekti uočeni na satelitskim snimcima na jugu Indijskog okeana, posade osam zemalja koje učestvuju u potrazi nisu još izvadile iz mora nijedan deo olupine Boinga 777 Malezija Erlajnza.

Avion je nestao 8. marta sa 239 putnika i članova posade. Malezija je zvanično saopštila 25. marta da je avion završio na jugu Indijskog okeana.

Potragom, oko 1.850 km zapadno od Perta, rukovodi Australija, a australijski premijer Toni Abot ocenio je da je ta operacija jedna od najtežih u istoriji.

- Svakoga dana, od sitnih informacija, rekonstruišemo sliku. I svakoga dana, znamo malo više o tome šta je moglo da se dogodi na tom kobnom letu - dodao je on.

Dvojica premijera pozdravila su izuzetnu medjunarodnu saradnju u ovoj operaciji, u kojoj učestvuju osim Australije i Malezije, Kina, Južna Koreja, SAD, Britanija, Japan i Novi Zeland.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.E.B.I.T.N.A

    3. april 2014 | 17:45

    Pa nikad' ga i nećete naći! Kao tražite a ustvari samo lažnu nadu dajete porodicama koji se svaki dan mole za njihove najmilije. Stvarno strašno.. :-(

  • crnogorac

    3. april 2014 | 10:38

    Zar ga nisu nasli

  • KOS

    4. april 2014 | 05:24

    Avion je na kopnu i nije se srusio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA