CNN: Janukovič naredio da snajperisti ubijaju ljude u Kijevu

Odbegli ukrajinski predsednik Viktor Janukovič je prema izveštaju ukrajinske vlade u koji je CNN imao uvid, plan razvio u tajnosti, za vreme antivladinih protesta u Kijevu, a imao je i podršku Rusije

  • 17

Pozivajući se na izveštaj ukrajinske vlade, američki CNN prenosi da je odbegli ukrajinski predsednik Viktor Janukovič odgovoran za snajperski napad u Kijevu.

Prema tvrdnjama iz tog izveštaja, Janukovič je taj plan razvio u tajnosti, za vreme antivladinih protesta u Kijevu, a imao je i podršku Rusije, navodi CNN.

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov je rekao, predstavljajući izveštaj, da dokazi pokazuju da je upravo Janukovič direktno naredio snajperistima da otvore vatru na demonstrante.

Međutim, Janukovič je ranije negirao da ima ikakvu odgovornosr u vezi s snajperskim napadaom na centralnom kijevskom trgu, u kojem je poginulo više osoba.

Danas je u Kijevu uhapšeno 12 pripadnika specijalnih snaga "Berkut", pod sumnjom da su pucali na učesnicke antivladinih protesta.

Podsetimo, početkom marta je objavljeno da je aktuelna vlast, a tadašnja opozicija, angažovala snajperiste koji su ubijali ljude u Kijevu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dodo

    3. april 2014 | 14:32

    Cnn! Istina nema sta!

  • Gogi

    3. april 2014 | 15:52

    CNN, šio mu Đura. Tupo oružje u rukama američkih divljaka koji već dugo rovare po kugli zemaljskoj! Nadam se da ću doživeti da im vidim kraj!

  • Grrr

    3. april 2014 | 14:38

    Hahahahah smesno, e americke propagande m.... im j..... , bagra zapadnjacka doce vam Rusi glave kao i svaki put, bagrooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA