MAJSTORI ZA SEVDALINKE: Izašao dugoočekivani album benda Divanhana! (FOTO) (VIDEO)

Sarajevski bend Divanhana objavio je dugoočekivani album "Bilješke iz Šestice" na kojem su gostovali između ostalog italijanski pijanista Livije Minafre, pevačica izvorne muzike Svetlana Spajić, violinista Filip Krumeš, i gitarista svetskog glasa Sanel Redžić

  • 0

Mladi sarajevski sastav Divanhana koji svoj muzički izraz zasniva na tradicionalnoj muzici Balkana, u okviru koje, naravno, dominira sevdalinka, objavila je album "Bilješke iz Šestice" za izdvačku kuću Multimedia Music.

Album je sniman u Beogradu i Sarajevu, miks je rađen u Beogradu, Sarajevu i Berlinu, uz učešće brojnih gostiju, poput italijanskog pijaniste Livija Minafre, najpoznatije domaće pevačice izvorne muzike Svetlane Spajić, violiniste Filipa Krumeša, klasičnog gitariste svetskog glasa Sanela Redžića i drugih.

Nakon 70 koncerata, pred publikom u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Grčkoj, Mađarskoj, Češkoj, Nemačkoj, Turskoj, Švedskoj i Bosni i Hercegovini, grupa Divanhana će uspešnu godinu obeležiti nastupom u svom Sarajevu, a nakon publike u Čačku, Pančevu i Kikindi, tokom proleća će publika moći da ih čuje i na koncertima u Beogradu, Gornjem Milanovcu, Novom Sadu, Užicu, Subotici, Kragujevcu, što će biti samo deo velike balkanske turneje koja je planirana za sledeću godinu. Divanhanu na proleće očekuje i objavljivanje ovog albuma za svetsko tržište...

Grupa Divanhana je u poslednje dve godine, tokom rada na albumu "Bilješke iz Šestice" objavila pet video spotova, koje sve možete pogledati u HD rezoluciji na njihovom sajtu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA