DOGOVOR NA VIDIKU! VUČIĆ: Dačić je dao korektne odgovore (FOTO)

- Spremni smo da razmatramo učešće SPS-a u Vladi i to sam i danas rekao Dačiću. Vreme je da se svi borimo za Srbiju - rekao je Vučić nakon sastanka sa čelnicima SPS-a

  • 15

U sedištu Srpske napredne stranke završen je sastanak lidera naprednjaka i socijalista Aleksandra Vučića i Ivice Dačića na kom se razgovaralo o formiranju nove Vlade Srbije!

 

Ispred SPS-a razgovarao je Ivica Dačić koji je stigao na vreme na sastanak. Prisutni su bili i zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić, predsednik Jedinstvene Srbije  Dragan Marković Palma, kao i funkcioneri SPS-a Žarko Obradović i Dijana Vukomanović. Ispred SNS-a pregovarali su lider te stranke Aleksandar Vučić i Zorana Mihajlović, Nikola Selaković, Bratisalv Gašić, dok Nebojša Stefanović, koji je predložo Vladu bez SPS-a nije prisustvovao sastanku.

 

Čekajući u sali Dačića, Vučić je prokomentarisao je da Dušan Bajatović nije smeo da dođe, jer je čuo da je tu i Zorana Mihajlović. Učesnicima je uz razgovor servirano i osveženje - voće i sladoled.

 

 

- Razgovarali smo o svim važnim i teškim pitanjima. Ne želimo partijsku Vladu, i da se hvalimo kako jedna stranka ima moć. Naš je cilj da ujedinimo Srbiju. Izneo sam im moj plan. Da nemamo feude u Vladi, da pravimo najbolji tim koji će se boriti za uspeh Srbije. Da povećamo zaposlenost i dramatično smanjimo nezaposlenost - rekao je lider naprednjaka nakon sastanka i dodao:

 

"Izrazio sam ogromno nezadovoljstvo našim radom. Sto godina nismo u stanju da završimo Koridor 10. E to hoćemo da završimo", rekao je Vučić i dodao da ga je lider SPS-a podržao u svemu.

 

- Spremni smo da razmatramo učešće SPS-a u Vladi i to sam i danas rekao Dačiću. Vreme je da se svi borimo za Srbiju - rekao je Vučić i dodao da je Dačić bolji političar od njega, kao i da ne spava noćima zbog rada kako da se spasu javne finansije u Srbiji.

 

- Ako svi hoće reforme, ali ne preko njegove grbače, ja ne moram da budem premijer - rekao je Vučić.

 

 

Naprednjaci su pregovore počeli u ponedeljak susretom sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, koji su dobili poziv da učestvuju u novoj vladi, a lider SVM Ištvan Pastor najavio da je ta stranka spremna da bude partner u rešavanju problema u Srbiji.

 

Vučić je nakon sastanka sa SVM najavio da će Dačiću izneti program SNS, a od njega očekuje da iznese svoj stav, jer, kako kaže, sasvim sigurno ne može u vladu sa nekim ko će tražiti u ovakvoj situaciji povećanje plata u javnom sektoru.

 

- Ako mi budu rekli "hajde još jedanput da ne povećamo snagu privrede zemlje" ili da ovako slabi povećavamo plate u javnom sektoru i penzije, ja ću reći da u tome ne mogu da učestvujem, a vi vidite kako ćete drugačije da formirate vladu. A, ako budu rekli da ćemo odgovorno da se ponašamo i preduzimao teške korake, onda ćemo da razgovoramo na drugačiji način - precizirao je Vučić.

 

 

Kako je najavljeno iz SNS poziv za razgovore o formiranju vlade u narednim danima stićiće i predstavnicima Nove demokratske stranke.

 

Vučić je nakon sednice Predsedništva SNS u subotu najavio da će politika vlade biti politika agresivnog zapošljavanjai jačanja privatnog sektora i dramatičnog reformisanja javnog.

 

Predsedništvo te stranke je bilo jednoglasno da se SVM pozove u vladu, ali je bilo različitih stavova o tome da li u vladu da zovu NDS i koaliciju oko socijalista.

 

 

Nova vlada trebalo bi, prema Vučićevim najavama, da bude formirana do 25. aprila, imaće najviše 19 članova i biće najmanja u modernoj srpskoj političkoj istoriji.

 

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije, kako je u ponedeljak najavio predsednik parlamenta Nebojša Stefanović, biće održana 16. aprila.

 

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kornwall

    8. april 2014 | 12:02

    Ne pustaj Vucicu Dacica,Dejanovicku,Bajatovica i Obradovica u vladu...njih uhapsi

  • Zoki

    8. april 2014 | 12:04

    Dosta je vise SPS. Ajd malo u opoziciju.... dosad ste bili zajedno...

  • Boki

    8. april 2014 | 11:46

    Ako si dovoljno gloop, primi ih u vlast...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA