PROTEST U SARAJEVU: Demonstranti traže ostavku Vlade

Protest su organizovali plenumi građana koji očekuju dolazak više hiljada učesnika iz gradova Federacije BiH, koji pristižu iz Maglaja, Tešnja, Fojnice, Tuzle, Srebrenika, Mostara

  • 6

U Sarajevu se, posle dužeg vremena, danas okupio veći broj demonstranata, njih nekoliko stotina, kako bi ponovo zatražili ostavku federalne vlade.

Protest su organizovali plenumi građana koji očekuju dolazak više hiljada učesnika iz gradova Federacije BiH, koji pristižu iz Maglaja, Tešnja, Fojnice, Tuzle, Srebrenika, Mostara.

Demonstranti su blokirali saobraćaj, glavni zahtev je ostavka federalne Vlade, a na transparentima koje nose piše i "gladni smo na tri jezika", "čeka vas Sanader", "hoćemo li ćutati dok oni kradu", objavio je Dnevni avaz.

Kako je ranije najavio Plenum građana, na današnjem protestu traži se i obustava krivičnog progona svih učesnika u demonstracijama u BiH, koje traju više od dva meseca, a prvog dana bile su nasilne pa je zapaljeno više državnih institucija.

Zahteva se i trenutna obustava privatizacijskih procesa i rasprodaja javnih dobara, hitno usklađivanje penzija s rastom prosečne plate, ukidanje funkcionerskih privilegija i obustavljanje zaduživanja kod MMF-a.

Radi se o zahtevima koje su plenumi građana već usaglasili i izglasali i danas ih javno iznose.

Uoči protestnog skupa ojačane su mere obezbeđenja zgrade Federalne Vlade oko koje je postavljena zaštitna metalna ograda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fojnicanin

    9. april 2014 | 16:16

    zasto lazu javnost.Organizator ovoga cirkusa je Zeljko Komsic.Novac ubacen iz Turske i cilj je zatalasati i prebaciti nerede u R.Srpsku.tada bi se expresno umijesala medjunarodna zajednica da mijenja ustav..E od toga nema nista.Rep.Srpsku ne zanimaju problemi u susjedstvu..demonstarcije nisu iskrene i banda poput Komsica nece uspjeti..Zato policijo UDRI i rasteraj placene bukace

  • Milan

    9. april 2014 | 16:19

    Uskoro...vrlo uskoro...premijera u Beogradu

  • Matrix

    9. april 2014 | 17:13

    @Fojnicanin: ostavi se teskih droga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA