OPET VALTER BRANI SARAJEVO: Kinezi snimaju rimejk ratnog spektakla u Bosni! (VIDEO)

Predstavnici kineskih kompanija i JP "Filmski centar Sarajevo" sutra će u Sarajevu potpisati ugovor o početku snimanja rimejka ratnog spektakla "Valter brani Sarajevo"

  • 8

U BiH će uskoro početi snimanje rimejka legendarnog ratnog spektakla "Valter brani Sarajevo".

Predstavnici kineskih kompanija i predstavnici JP "Filmski centar Sarajevo" u saradnji sa preduzećem za proizvodnju i distribuciju filma "Jadran film" sutra će u Sarajevu potpisati ugovor o početku snimanja rimejka ostvarenja snimljenog 1972. godine, u režiji Hajrudina Šibe Krvavca, prenosi klix.ba.

- Priča o snimanju ovog filma traje nekoliko godina. Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH je uključeno kao resorno ministarstvo JP Filmski centar Sarajevo i dajemo podršku u realizaciji projekta koji je 2008. započeo tadašnji ministar Gavrilo Grahovac - rekao je federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan.

Kaplan je dodao je razlog snimanja rimejka baš ovog filma to što Kinezi fanatično drže do vrednosti.

- Da mi držimo do vrednosti kao oni, sve bi nam bilo puno bolje, naročito posle rata. Kinezi posebno ističu vrednost antifašizma i članovi Komunističke partije žele da se mladi naraštaji konstantno podsećaju za koju je neko morao da prolije krv - ispričao je ministar Kaplan.

On se juče sastao sa delegacijom iz Narodne Republike Kine, predvođenom predsednikom kompanije Čajna Star Media, Bing Ksiangom, potpredsednikom kompanije Hong Kong Satelajt Internešonal Medijaa Grup, Andrju Ningom i predsednikom kompanije Golden Kristal Sajans, Vu Zongom.

Podsetimo, "Valter brani Sarajevo" je jedan od najgledanijih filmova u Kini, a glavni glumac Velimir Bata Živojinović ima kultni status u toj zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kusturica

    9. april 2014 | 20:02

    Dajte ljudi posaljite im neku drugu vide kasetu...neka pogledaju Sutjesku ili Bitku na naeretvi...hahah hahaha

  • Pasha Ado

    9. april 2014 | 19:50

    Valter lee

  • Sandman

    10. april 2014 | 05:17

    Thas is Valter! Samo je jedan Valter!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA