TENZIJE RASTU: Zauzeta zgrada policije i u Donjecku

Demonstranti prilikom zauzimanja zgrade nisu naišli na otpor, a autobus sa nekoliko desetina pripadnika interventne policije, koji su brzo stigli na lice mesta, imali su na sebi narandžasto-crne trake, koje simbolizuju podršku ruskim vlastima

  • 4

Oko 200 proruskih demonstranata naoružanih palicama i motkama zauzelo je danas sedište policije u Donjecku na istoku Ukrajine, izvestio je dopisnik agencije AFP.

Demonstranti prilikom zauzimanja zgrade nisu naišli na otpor, a autobus sa nekoliko desetina pripadnika interventne policije, koji su brzo stigli na lice mesta, imali su na sebi narandžasto-crne trake, koje simbolizuju podršku ruskim vlastima.

Ranije tokom današnjeg dana su proruski demonstranti u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine zauzeli sedište policije, kao i zgradu u kojoj se nalazi lokalno sedište ukrajinske Državne bezbednosti, saopštila je danas ukrajinska policija.

- Ista grupa ljudi koja je ranije zauzela sedište policije je sada zauzela i zgradu Državne bezbednosti u Slavjansku - navodi se u saopštenju regionalne policije iz Donjecka.

Iz ranije zauzete zgrade policije u Slavjansku su naoružani napadači uzeli najmanje 400 pištolja i 20 komada automatskog oružja, dodala je policija iz Donjecka.

- Glavni cilj preuzimanja zgrade policije je bilo uzimanje oružja. Oni to oružje daju učesnicima protesta u Slavjansku - saopštila je kijevska policija, iako je fotoreporter agencije Rojters naveo da na licu mesta nije video napadače kako ikome dele oružje.

Proruski demonstranti danas i dalje drže pod kontrolom ključne zgrade vlade u istočnoj Ukrajini, iako je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk obećao veću autonomiju regiona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA