Libijski premijer podneo ostavku

U saopštenju Al Tanija navodi se da ne želi da prihvati ulogu premijera nakon "izdajničkog napada" na njega i njegovu porodicu, a podneo je ostavku nakon manje od nedelju dana pošto mu je je parlament poverio da sastavi novu vladu

  • 3

Libijski privremeni premijer Abdulah al-Tani podneo je ostavku, navodeći da su njegova porodica i on bili meta oružanog napada prethodnog dana.

Tani je podneo ostavku manje od nedelju dana pošto mu je je parlament poverio da sastavi novu vladu, a samo nekoliko sedmica nakon što je smenjen njegov prethodnik zbog toga što nije uspeo da savlada bezakonje koje potresa Libiju, prenosi AFP.

U saopštenju Al Tanija navodi se da ne želi da prihvati ulogu premijera nakon "izdajničkog napada" na njega i njegovu porodicu, ali se dodaje da bi bio spreman da obavlja tu funkciju dok ne bude imenovan novi premijer.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cgl

    14. april 2014 | 21:24

    Tako, tako, sad cete vidjeti sta ste uradili!

  • JA

    15. april 2014 | 15:42

    Dok su imali "diktatora",kako ga nazivaju,bili su zemlja koja pizajmljuje pare celom svetu.Sada imaju demokratski terorizam koji odgovara jedino kupcima nafte i razrušenu državu kojoj svi daju kredite.Pita li se neko gde su pare koje im je diktator ostavio.

  • Cobi ns

    15. april 2014 | 09:03

    I to govori kakvi su 'indijanci',gde god je ukinuta 'čvrsta ruka' nisu u stanju da žive kao pristojan svet....u 'krstaškim' (kako oni nazivaju)zemljama,koje kritikuju,uglavnom se živi civilizovano,pa me zanima šta njih sprečava??!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA